Mert'in Ailesi Polis Bayramını Kutladı

Mert'in Ailesi Polis Bayramını Kutladı

Kars'ta 9 yaşındaki Mert'in kaçırıldıktan sonra öldürülmesi olaylarına denk gelen ve katil zanlısının takibi ve hissedilen acı nedeniyle iptal edilen 10 Nisan Polis Bayramını'nı bugün Mert Aydın'ın ailesi kutladı.

Mert'in Ailesi Polis Bayramını Kutladı

Kars’ta 9 yaşındaki Mert’in kaçırıldıktan sonra öldürülmesi olaylarına denk gelen ve katil zanlısının takibi ve hissedilen acı nedeniyle iptal edilen 10 Nisan Polis Bayramını’nı bugün Mert Aydın’ın ailesi kutladı.

Mert Aydın’ın babası Yolcu Aydın ve amcalarından Burhan Alibeyoğlu ile yakınlarından oluşan 20 kişilik grup Faikbey Caddesi At Heykeli önünde toplanarak çelenk, çikolata ve karanfillerle Kars Valiliğine hareket ettiler. Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakan grup Vali yardımcısı Hakan Altan’a da karanfil vererek tüm polis teşkilatının bayramını kutladılar. Vali yardımcısı Hakan Altan da aileye başsağlığı dileyerek yaşanan bu olayların herkesi derinden yaraladığını, polis teşkilatının da gecesini-gündüzüne katarak failin bulunmasını sağladığını söyledi.

Grup daha sonra nöbet tutan, devriye gezen polislere karanfil dağıttılar, ardından da Kazımpaşa Polis Merkezi ile Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Şubesini ziyaret ettiler. Burada da tüm polislere karanfil sunan Mert Aydın’ın yakınları, yaşanan olaydan ötürü gecikmeli de olsa tüm polislerin 10 Nisan Polis Bayramını kutladılar.

Grup son olarak Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ı makamında ziyaret ettiler. Burada bir açıklama yapan Burhan Alibeyoğlu, “polislerimiz gözyaşlarıyla bizim ateşimizi söndürdüler. Bizlerde arkadaşlarımızın gönül bahçesini sulamak için geldik. Büyük bir aile olduğumuzu dosta düşmana kanıtlamak için geldik. Dostü güven, düşmana korku, Arslan bakışlı, Arslan yürekli polislerimizin bayramını kutluyoruz.” dedi.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da Mert’in acısını yüreklerinde taşıdıkları için bu sene 10 Nisan Bayramını kutlamadıklarını ve kutlamayı da çok fazla istemediklerini belirterek, “Çünkü içimizde bir acı var, hüzün var. İnşallah bir daha Allah Kars’a böyle kötü olaylar, vahşet olaylar yaşatmaz. Tekrar hepimizin başı sağolsun. Ben hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sağolsun ayaklarınıza sağlık. Allah’tan tüm aileye sabırlar diliyorum. ” diye konuşu. Çakmak, daha sonra şunları söyledi:

“Babamızın acısı var ve Mert’i hiçbir şey geri getiremez.  Hepimiz evlat sahibiyiz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Keşke sizlerle bu şekilde tanışmasaydık, bu şekilde bayram yapmasaydık ama her şey Allah’tan, isyan edersek bu da şirk olur, Allah’ın kanunlarına karşı gelmiş oluruz. Sabredeceğiz, Allah sabredenle birliktedir. İçin yansa da, bağıramasan da Mert’in babası olarak sen de sabredeceksin. Bütün Türkiye sana kucak açtı ve senle birlikte ağladı, dua etti, sana Allah’tan sabır diliyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum, Kars’ın bu şekilde anılmaması lazım, Kars’ımız güzel bir yer. İstanbul’dan telefonlar geliyor, teşekkür ediliyor, yüzümüz yere bakıyordu deniliyor. Kars Harakani’si ile etnik kökenleri barındırması ile, ilk İslam, Türk toprağı oluşuyla örnek bir şehirdir. Her zaman birlik içinde yaşamayı başarmış bir şehir. Bu nedenle Kars’ı tekrar güzel şeylerden bahsedilen bir şehir haline getirmemiz gerekir.”

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak daha sonra ziyarete gelen Mert Aydın’ın akrabalarına teşekkür ederek, babaya da sarılıp başsağlığı dileklerinde bulundu.

Mert Aydın’ın Baba Yolcu Aydın, “Bütün polislerimizin bayramını kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun, bizlere yardımcı oldukları için, katili buldukları için Allah yardımcıları olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hepsinin bayramlarını tebrik ediyorum. herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Burhan Alibeyoğlu da şöyle konuştu:

“Bu olay bilindiği gibi hepimizi derinden yaraladı, Kars halkını derinden yaraladı. Polis gününe denk gelmesi nedeniyle de bu olaydan dolayı polis günün kutlayamadık. Polisler bu bayramı gözyaşlarıyla geçirdiler. Bayramları bir anlamda yöre tabiriyle kara geldi. Bayramlarını kara geçirdiler. Bizlerde polislerimizin bayramını tebrik etmeye gidiyoruz. Elimizden geldiği kadar bir şeyler aldık, gideceğiz kardeşlerimizin gönlünü alacağız. Polis kardeşlerimiz kısmen de olsa yüreğimizdeki ateşe gözyaşlarıyla su serptiler, bizlerde onların gönül bahçesini sulamaya gidiyoruz. Polis halkın yalnız olmadığını, Kars halkı olarak onların dostu olduğumuzu göstermeye gidiyoruz. Ayrıca buradan bütün polis teşkilatımızın nice nice 169 yıllara ulaşmasını diliyor ve kendilerini tebrik ediyorum. hepsine saygı ve selamlarımı sunuyorum. Polisimizin bayramını kutlamak için buradayız. Bayram zamanı kutlayamadık, o nedenle şuan buradayız. Bütün çabalarınız için hepinize, bütün emniyet teşkilatına minnettarız. Gece gündüz bizimle oturup bizimle kalktınız, bütün imkanlarınızı seferber ettiniz. Olmayacağı oldurdunuz. Sizlerle iftihar ediyor ve gurur duyuyoruz. Yalnız değilsiniz, bizler bir aileyiz, büyük bir aileyiz, hep beraberiz. Hep yanınızda olacağız. Kars tarihinde böyle bir şey olmamıştı, bu tür yüz kızartıcı bir olay olmamıştı, sayenizde bu da çözüldü. Bundan sonra sizin sayenizde başımız dik gezeceğiz. Nice nice bayramlara inşallah, hepinizin bayramını canı gönülden kutluyor, hepinizi tebrik ediyorum.” açıklamasını yaptı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) 

 

Önceki ve Sonraki Haberler