Mesleki Kariyer Günleri Başladı

Mesleki Kariyer Günleri Başladı

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde öğrencilere yönelik 2015 yılında uygulanacak "Mesleki Kariyer Günleri" Projesi'nin açılışı yapıldı.

Mesleki Kariyer Günleri Başladı

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde öğrencilere yönelik 2015 yılında uygulanacak "Mesleki Kariyer Günleri" Projesi’nin açılışı yapıldı.

Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen projenin koordinatörlüğünü Belkıs Avcı'nın yaptı. Avcı’nın açılış konuşmasıyla başlayan projede ilk konuk Kaymakam Faruk Erdem oldu. Erdem, ilçede öğrenim gören 8 ve 12. sınıf öğrencilerine kaymakamlık mesleğini anlattı.

Kaymakam Faruk Erdem, ilk olarak mesleği ile ilgili öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla açıklamalar yaptı. Erdem, bu mesleğin kamu kurumları arasında üst düzey bir koordinasyon sağlama görevinin yanı sıra vatandaşların her türlü sorunlarını çözmede bütünleştirici bir yönünün olduğunu, kurumlar düzeyinde veya ilçe bazında yapılacak faaliyetlerin amaçlar ve sonuçlar düzeyinde temel ilkelerinin belirlenmesi ve nihayetinde hayata geçirilmesi yönünde aktif bir güç sağlama misyonunu üstlendiğini belirtti.

Erdem, Devlet yönetiminin ve buna bağlı olarak ilçe yönetiminin kanunlar çerçevesinde yürütüldüğünü ve kaymakamlık makamının ilçe düzeyinde idarenin en üst kademesi olduğunu kaydetti. Erdem, köyünde kimsesi olmayan gariban vatandaştan durumu en iyi olan kimselere kadar herkesin kucaklanması ve sorunlarına çözüm bulunması noktasında taşrada vatandaşın karşılaştığı Devlet kapısının Kaymakamlık olduğuna da dikkat çekti.

Projenin hedef kitlesi olan öğrencilerin ilgiyle karşıladıkları söyleşide Kaymakam Faruk Erdem, Arpaçay’da öğrenim gören öğrencilerin mesleki hedeflerine ilişkin karar verme süreçlerinde her bireyin kendi içinde ilgi ve yetenek alanlarını birlikte düşünerek sosyal hayata atılmada en önemli unsurlardan biri olan meslek seçiminin birey-okul-aile-toplum süreci dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Erdem, her bireyin sevdiği mesleği yapmasının en doğru seçim olduğunu ve bu hedef doğrultusunda meslek edinme sürecinin bireyin özgüveni ve motivasyonu açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Daha sonra öğrencilerden gelen sorular Kaymakam Erdem, tarafından yanıtlanırken söyleşide eğlenceli dakikalar yaşandı.

Arpaçay’da bulunan kurum amirlerinin de ilerleyen haftalarda kendi başarı kariyerini anlatacağı proje dönem sonuna kadar öğrencilerin her meslek grubu ile bir araya gelerek sahip oldukları yeteneğe en uygun mesleği seçmelerinde yol gösterici olunması hedefleniyor.

mesleki-kariyer-gunleri-basladi-(2).jpg

mesleki-kariyer-gunleri-basladi-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler