Mesleki Tanıtım Günleri!

Mesleki Tanıtım Günleri!

Kars Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öğrencilere ileride seçecekleri meslekler konusunda yardımcı olmak amacıyla meslek tanıtım günleri düzenledi.

Kars İŞKUR tarafından 26 Mayıs 2015 tarihinde 13:00-16:00 saatleri arası Halk eğitim merkezi  Konferans Salonun’da düzenlenen tanıtım günlerine, İŞKUR İl Müdürü ve Personelleri  meslek dalları tanıtılan  kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Lise 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı tanıtım günlerinin açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, meslek seçiminin hayatımıza etkisi ve önemi hakkında kısa bilgi verdi. Meslek seçmekle hayat biçimini seçtiğimizi belirten BULUT, her mesleğin cazipliği ,kolaylığı yanı sıra  zorlukları  olduğunu ve buna göre kendilerine daha uygun  bir mesleği seçmelerini ifade etti. Birebir mesleği icra eden meslek erbaplarını davet ederek öğrencilerin kafalarında soru işaretlerini gidermek ve mesleği daha iyi tanımalarını yardımcı olmayı amaçladığını belirtti.   Mesleki tanıtım gününde  Avukat, Diyetisyen, Psikolog, Mimar, Diş Hekimi  ,Savcı, Polis  gibi meslek dalları hakkında öğrencilere uzmanlar tarafından mesleğin cazipliğinin anlatılacağını söyledi. Küçük yaşlardaki çocuklarda genellikle “Büyüyünce ne olacaksın?’ gibi soruların sorulduğunu çocukların ise bu soruya genellikle hayali cevaplar verdiğini belirten Bulut, amaçlarının lise çağındaki gençlere ileride yapmak istedikleri meslekleri anlatmak olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından  İŞKUR personellerinden İş ve Meslek Danışmanı Gökhan Çelik kısaca İŞKUR faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Meslek Tanıtım Gününe katkı sağlayan Cumhuriyet Savcısı Osman Kara, Avukat İnci Seda Keleşoğlu, Diyetisyen Ceren Özkan, Psikolog Pelin Doğan, Mimar Gonca Artkışık, Diş Hekimi Canan Arslan, Toplum Destekleme Polisi Gülşah Kaya mesleklerden uzman kişiler öğrencilere meslekleri ile ilgili bilgilerini aktardıktan sonra öğrencilerle soru-cevap şeklinde bilgi alışverişini gerçekleştirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler