Meteorolojiden Kars’a “sarı uyarı”

Meteorolojiden Kars’a “sarı uyarı”

Meteoroloji, Kars için ‘sarı uyarı’da bulunarak kuvvetli rüzgar ve aşırı yağmur için vatandaşları uyardı. Bölgemizde rüzgarın saatte 80 KM'i esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığı 6 derece olarak ölçülürken, gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklık 19 derece tahmin edildi.

Meteoroloji, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum ve Erzincan için ‘sarı uyarı’da bulunurken, Iğdır için ‘yeşil uyarı’da bulunarak kuvvetli rüzgar ve aşırı yağmur için vatandaşları uyararak, ulaşımda aksamalar, tipi, çatı uçması, direklerin devrilmesi, soba gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Zaman zaman rüzgarın kuvvetlice eseceği bölgemizde güneyli yönlerden (50-80 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kentte etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı işyerlerinin dışarıda bulunan malzemelerini savurduğu gözlendi.

meteorolojiden-kars’a-“sari-uyari”-(1).jpgmeteorolojiden-kars’a-“sari-uyari”-(2).jpgmeteorolojiden-kars’a-“sari-uyari”-(3).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler