Mezun Olan Minik Öğrenciler, Kep Attı

Mezun Olan Minik Öğrenciler, Kep Attı

İstiklal marşının tamamını, ağlayarak ezbere okuyan 6 yaş sınıfı öğrencisi İlknur Şevval Doruatlı, velilerden tam not aldı.

Kars Sarıkamış Zübeyde Hanım Anaokulundan mezun olan minikler, düzenlenen yılsonu etkinliğinde kep attı.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zühal Büyükkaya Çoban, okul müdürleri ile çok sayıda veli katıldı.

Okul Müdürü Zühal Büyükkaya Çoban, yaptığı konuşmada,2015-2016 eğitim-öğretim yılında minik yürekleri mezun etmenin gururunu, mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Çocuklar, sevgi, şevkat, sabır ve anlayışla eğitilirse gelecekte sevgi dolu mutlu, başarılı bireyler olarak toplumu şekillendireceğini belirten Çoban, “Eğitim ve beyin gelişimi üzerine yapılan araştırmalara göre 0-5 yaş dönemi beyin gelişiminin hızlı öğrenime elverişli yıllardır. Eğitimdeki temel hedefimiz sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Artık okul öncesi eğitim hayatının önemi tartışılmaz bir gerçektir ”dedi.

Konuşmaların ardından minik öğrenciler, Yıldızlar sınıfı Menşure Öngöz, Kelebekler sınıfı Tuğba Yalçıntaş, Papatyalar sınıfı Hatice Orak, Uğur böcekleri sınıfı öğretmeni Sevgi Karabağ, koordinesinde şiirler okudu, türküler söyledi, halk oyunları gösterisi sundu. Bu arada İstiklal marşının tamamını, ağlayarak ezbere okuyan 6 yaş sınıfı öğrencisi İlknur Şevval Doruatlı salondan büyük alkış aldı. İlçe Milli eğitim Müdürü Harun Yılmaz, Doruatlıyı alnından öperek kutladı.

Daha sonra öğretmenler tarafından hazırlanan yıl içindeki sınıflarda yaşanan bazı özel anlardan oluşan fotoğraf ve video izletildi.

Program, mezuniyet belgelerini alan 30 minik öğrencinin kep atma töreniyle sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler