MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan Kars gündemini değerlendirdi

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan Kars gündemini değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Özcan Kars’ta gündemi değerlendirdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Güngör, MHP Kars İl Başkan Yardımcısı Mihrali Kömekciler ve MHP İl Yönetim Üyesi Şener Ateş’in de bulunduğu basın toplantısında MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, diğer siyasi partilere çağrıda bulunarak siyaseti bir tarafa bırakmalarını istedi.

Açıklamasına  Afrin operasyonu kapsamında başlayan Zeytin Dalı Harekatında gören alan tüm Mehmetçiklerimize kolaylıklar dileyerek başlayan Başkan Özcan, “Bugün Afrin’den savaşan mücadele eden Mehmetçiklerimize Allahtan kolaylık diliyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun. Türkiye’nin içerisinde bulunan durum, iç ve dış mihrakların Türkiye üzerinde oynadıkları oyun hepinizin malumu. Bugün Türkiye’nin her tarafında bölücü faaliyetlerde bulunan yapılar varken, Türkiye’de bir beka sorunu varken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanından aldığı talimatla, Genel Başkanının duruşuyla bu süreci Türkiye lehine en iyi şekilde nasıl aklatılır, nasıl Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda olur onun için mücadele etmektedir.” dedi.

Hocalı Soykırımında hayatlarını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anan Başkan Özcan, “Ayrıca 2 gün önce 1992’de bir soykırım, Hocalı Soykırımını yapan ve 613 tane kadın, çocuk katledilmişti, ben bunları buradan bir kez daha rahmetle anıyorum.” ifadesini kullandı.

Tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak siyaseti bir tarafa bırakmalarını isteyen Başkan Özcan, “Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi son günlerde Cumhur İttifakı adı altında bir ittifak yaptığı malumunuz. Bununla alakalı özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer siyasi partiler farklı değerlendirip Milliyetçi Hareket Partisine hak etmedikleri, Milliyetçi Hareket Partisini zan altında bırakacak açıklamalarda bulunuyorlar. Türkiye’nin bir beka sorunu varken, Türkiye bugün terörle alabildiğine mücadele ediyorken siyaseti bir tarafa bırakarak vatan, millet noktasında herkesin bir arada olması lazım geldiğini düşünerek bugünkü yapıya destek veriyor ve bir birliktelikle işte 2019 seçimlerinde adaylık noktasında sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milliyetçi Hareket Partisinin de adayı olduğunu sayın Genel Başkan deklare etti, açıkladı. Bizde zaten onların emirleri doğrultusunda bunlara kendimiz ilimiz adına bir takım hazırlıklar yapıyoruz. Bu hazırlıkları da ilerleyen zamanlarda kamuoyuyla da paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın istifasını da değerlendiren Başkan Özcan, “Bundan 20 gün kadar önce Kars Belediye Başkanı ve 6 tane Belediye Meclis Üyesinin istifasını istedik. Bu durum kamuoyunda çeşitli farklı dedikodulara karşı küçük bir şehir olduğumuzdan dolayı maruz kaldı arkadaşlar ama bu bir parti takdiridir. Parti böyle takdir etmiştir. Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda istifasını aldık. Partimizden istifalarını istedik, makamlarından değil. Kendileri makamlarında şuan bağımsız olarak devam etmekteler. İnşallah şehrimiz adına hayırlı olur ama bizim parti olarak kendileriyle artık resmi bir bağımız yok. Normal vatandaş gibi bizde sizin veya diğer siyasi partiler gibi muhatabız. Bundan sonra kalan süre içerisinde inşallah şehrimize başarılı hizmetler yaparlar. Bu herkesi ilgilendiren bir konudur.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın istifasını istemenizin gerekçesi nedir? sorusuna Başkan Yaver, “Gerekçe, basına düşmüştü. Partinin saygınlığına helal getirme noktasında bu kamuoyunda herkes bir yorum yapıyor ama bu yorumlar tabi doğru değil. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi böyle bir tasarrufta bulundu. Geçmişte bir takım işler, şikayetler, Kars noktasında eksik kalan hizmetler, bütün bunların tamamı, sonrasında da Milliyetçi Hareket Partisinin duruşuna, Milliyetçi Hareket Partisinin Kars’taki algısına uymayan, kendi siyasi politikalarına uymayan davranışlarda bulundukları için Genel Merkezimiz böyle bir tasarrufta bulunmuştur. Bizde onların tasarrufunu tartışmak değil, Genel Başkanımız böyle takdir etmiştir, böyle de olmuştur. Onların hepsini aday yapan da Milliyetçi Hareket Partisidir. Kimse partinin üstünde değil. kimse kendini partinin üstünde görmemeli.” dedi.

Bir gazetecinin, İyi Parti kuruldu, Kars il teşkilatı açıklandı, önümüzdeki günlerde Kars İl Olağan Kongresini yapacak. YSK’nın açıklamasına göre İyi Parti seçimlere girmese de bu durum partinizi etkiledi mi, etkilediyse ne derece de etkiledi? sorusuna ise Başkan Özcan, “Orada partiyi kuran arkadaşların birçoğu biliyorsunuz ki eskiden Milliyetçi Hareket Partisinin unvan verdiği, makam verdiği, şan verdiği isimler. Yani varlıklarını Milliyetçi Hareket Partisine borçlu olan arkadaşlarımızın Kars’ta kurdukları bir parti ki Türkiye’nin her tarafında bu böyle, işte onun Genel Başkanı da böyle. Şimdi İyi Partinin Kars’ta bir şeyleri etkiler mi, etkilemez mi bunu zaman içerisinde göreceğiz. Ama arkasında kimlerin olduğunu da zaman içerisinde göreceğiz. Türkiye’de parti kurmak çok kolay değil, Türkiye’de bugün hali hazırda, resmi 84 tane parti var. Ama bu 84 partinin 4 tanesinin, 5 tanesinin çeşitli illerde teşkilatları var. Şimdi 3 ay içerisinde kurulmuş tüm illerde teşkilatlanıp böyle ciddi paralar harcayan bir yapının arkasına bakmak lazım. Ama oradaki arkadaşlarımızın Milliyetçi Hareket Partisini ilerleyen dönemlerde sıkıntıya sokma noktasında sokarlar mı? ben zannetmiyorum. Niye zannetmiyorum? Çünkü onların hepsinin kamuoyundaki karşılığını hepimiz biliyoruz. Ben kimseyi küçümsemek adına söylemiyorum. Hiç kimseyi hakir görmek adına da söylemiyorum. Ama siyaseten Kars tabiriyle söylüyorum; eleğini elemiş asmış arkadaşlarımızın tekrardan siyasi arenaya dönmeleri onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum artık, kamuoyu artık muhakkak değerlendirecektir.” şeklinde konuştu.

mhp-kars-il-baskani-yaver-ozcan-kars-gundemini-degerlendirdi-(1).jpgmhp-kars-il-baskani-yaver-ozcan-kars-gundemini-degerlendirdi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler