MHP Üniversite Olaylarını Kınadı

MHP Üniversite Olaylarını Kınadı

MHP KARS İL BAŞKANI ÖZCAN, ÜNİVERSİTEDE YAŞANAN OLAYLARI KABUL ETMİYORUZ

MHP Üniversite Olaylarını Kınadı

MHP KARS İL BAŞKANI ÖZCAN, ÜNİVERSİTEDE YAŞANAN OLAYLARI KABUL ETMİYORUZ

Kars Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) son bir haftadır öğrenciler arasında çıkan tartışmalar ve 2 öğrencinin yaralanmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yaver Özcan basın toplantısı düzenledi. Özcan, şehirdeki mevcut kardeşliği hoşgörü ve diyalogu birilerinin zedelemek istediğini bu çerçevede bir takım provakatif eylemler düzenlendiğini kendilerinin ise MHP teşkilatları olarak hiçbir şekilde bu olayları kabul ve tasvip etmediklerini söyledi.

MHP Kars İl Başkanlık binasında gerçekleşen basın toplantısında Özcan, öğrenciler arasında yaşanan ve yaralanmalara varan olaylarla ilgili üzüntüsünü ilk olarak ifade etti. Kimden gelirse gelsin hedefi ne olursa olsun şiddeti asla tasvip etmediklerini çünkü şiddetin insanlık dışı bir eylem olduğu üzerinde duran Özcan şöyle konuştu; “Şiddet bizim inancımıza ve ahlakımıza ters bir harekettir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin vurguladığı sokaklardan uzak durmayı kendimize hedef edinmiş, yasalar doğrultusunda düşüncelerini ifaden bir kitle ve siyasi düşünce olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda ilimizde Kafkas Üniversitesinde öğürenciler arasında başlayan ve hiç kimsenin tasvip etmediği karşılıklı yaralanma ve darpların yaşandığı olayları görmekte ve yaşamaktayız. Bu olaylarla ilgili partimiz mensupları olduğu iddia edilen kişilerin bu olaylarda aktif rol aldıkları kamuoyunda bilgilendirmelerle ilan edilmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki Kars gibi değişik kültürlerin değişik etnik grupların dostluk ve kardeşlik içerisinde uzun yıllardan beri yaşadığı örnek bir şehir bulmak imkânsızdır. Biz bu ortamı atalarımızdan devraldık çocuklarımıza da devredeceğiz.”

MHP BELEDİYESİ HUZURSUZLUK GETİRDİ ALGISI OLUŞTURULUYOR

MHP’nin Belediyeyi kazanmasıyla şehrin huzuru bozuldu algısının oluşturulmak istendiğine de değinen Özcan, “Buna gençleri alet etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. MHP olarak şehrimizde okumaya gelen tüm evlatlarımızı ailelerinin emaneti olarak görüyoruz. Bunu böyle değerlendiriyor ve olaya böyle bakıyoruz.”dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler