Millet bahçeleri, Kars’ın çehresini değiştirecek

Millet bahçeleri, Kars’ın çehresini değiştirecek

Millet bahçeleri ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsü üzerine inşa ediliyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars Milletvekilleri 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç, Vali Türker Öksüz ile birlikte, Cumhuriyet ve Örnek mahallelerinde yapımı devam eden millet bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri Arslan, Kılıç ve Vali Öksüz, ziyaretin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tuncer Tekin ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yaptıkları açıklamada, millet bahçelerinin ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsü üzerine inşa edildiğini söylediler.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve TOKİ marifetiyle REMAN inş. San. ve tic. Ltd. Şti tarafından yapılan inşaatın ihale bedeli 10 milyon 294 bin artı KDV olacak. İlgili yüklenici firmaya 15 Mayıs’ta yer teslimi yapıldı. Millet Bahçesinin yapımı ise 10 Kasım 2020 tarihinde tamamlanarak Kars halkının hizmetine sunulacak.

Kars Millet Bahçesi Peyzaj Mimarı Hasan Can’dan edinilen bilgilere göre; Örnek Mahallesindeki yıkımı yapılan eski devlet hastanesinin yerinde inşası devam eden Millet Bahçesine ait sosyal donatılar, inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Projenin toplam ihale alanının 30 bin 50 m² olduğunu da belirten Hasan Can, “Millet bahçesinde bisiklet yolu, kaldırım ve yürüme yolları, basketbol sahası, fitnes alanı, kaykay pistleri, buz pisti, otopark, su deposu olacak. Millet Kıraathanesi, basılabilir kültür çimi, bitkisel toprak, kapak toprağı, bitkisel toprak karışımı, yapraklı ağaç, çalılar, ibreli ağaçlar, otsu bitkiler, tema bahçeleri,  güller, otsu ve çiçekli yerörtücüler parka renk katacak. Ayrıca alanda kaya bahçeleri, kıraathane önü tema bahçesi, 5 adet topiory tema bahçesi, 6 adet dam koruğu, soğanlı bitki, aromatik olmak üzer tema bahçesi olacak. Park alanında toplam ağaç sayısı 712 adet, toplam çalı, yer örtücü ve çiçek sayısı da 47 bin 107 adetten oluşacak” dedi.

millet-bahceleri,-kars’in-cehresini-degistirecek-(5).jpgmillet-bahceleri,-kars’in-cehresini-degistirecek-(1).jpgmillet-bahceleri,-kars’in-cehresini-degistirecek-(2).jpgmillet-bahceleri,-kars’in-cehresini-degistirecek-(3).jpg

“etci-ve-kombine-irklarin-yayginlastirilmasi-projesi”-kars’tan-baslayacak-(47).jpg“etci-ve-kombine-irklarin-yayginlastirilmasi-projesi”-kars’tan-baslayacak-(56).jpg“etci-ve-kombine-irklarin-yayginlastirilmasi-projesi”-kars’tan-baslayacak-(53).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler