Milletvekili Arslan Bakü’de

Milletvekili Arslan Bakü’de

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 23-24 Mayıs 2013 tarihinde Azerbaycan yapılmakta olan IMF ve Dünya Bankası Parlamenterler ağı yıllık konferansına davet edildi.

 

Dünya Bankası ve IMF dahil olmak üzere Uluslararası Finansal Kuruluşların liderlerini, sivil toplum ve ortak kuruluşların liderlerini, 200 üyeyi bir araya getiren önemli bir olaydır. Yıllık konferans hem yıllık genel kurul toplantısında hem de gelecek yıl ki politikayı belirlemek için makroekonomik özelliklerin yanı sıra geliştirme konferansıdır. Gündem- iki veya üç gün boyunca- uyarıcı ve bilgilendirici oturumların yanı sıra tartışma için birçok fırsat ile doludur. Geçmişte, Brezilya, Endonezya ve Senagal başkanlarıda katılmıştı. Dünya Bankası Başkanı, IMF, Nobel Ekonomi Ödülü Kazananlar, üst düzey ulusal yetkililer, STK'lar, akademi, ve özel sektör temsilcilerinin Genel Müdürü Yıllık Konferansına katılan Önceki katılımcılarıdır. Ülkenin parlamentosu ve hükümeti parlamenter ağı yıllık konferansına ev sahipliği yapmıştır.
 
TOPLANTININ AMACI
Küresel mali kriz ve ardından gelen Büyük Durgunluk dünya ekonomisine ve insanların yaşamları üzerinde önemli bir etkisi oldu. Küresel ekonomi artık farklı hızlarda hareket ediyor. Bazı ülkelerin, yükselen piyasaları v e gelişmekte olan ekonomileri iyeye gidiyor. Diğerleri iyileşmekte örneğin Amerika dışındakiler. Ancak diğer ekonomiler- Euro bölgesi ve Japonya dahil olmak üzere- yol almak için biraz zaman gerekiyor. Dünya gençleri için adil büyüme ve özellikle çok gerekli olan istihdam bükün ki milletvekilleri dahil politikacılar için bir sorundur. 8 bin yıllık kalkınma hedefleri, aşırı yoksulluğu yarıya indirmek, HIV/ AIDS yayılmasını durdurmak için evrensel temel eğitim vermek, canlandırmaya yardımcı olmak ve son 10 yıldır da küresel ve ulusal kalkınma öncelikli olmuştur. 2015 öncesinde 8 hedef 3’e indirilmiştir ancak ülkede ilerleme eşit değildir. 2015 yılına kadar hedeflere ulaşmak ve kalkınma hızlandırmak için güçlü bir küresel ortaklık gereklidir ve milletvekilleri de aktif olarak katılımcı olmak zorundadır. Uluslararası toplum 2015 yılından sonra sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme olduğunu görmelidir. Bu sürdürülebilirlikte, eşitlik, hesap verebilirlik, şeffaf bir yönetim ve politika oluşturma gibi ilkeler görüşülecektir. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler