Milletvekili Beyribey, Yaşlıları Ziyaret Etti, Köylülerin Sorunlarını Dinledi

Milletvekili Beyribey, Yaşlıları Ziyaret Etti, Köylülerin Sorunlarını Dinledi

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, TBMM Meclisinin tatilde olmasına rağmen kendisinin tatil yapmayarak zamanının büyük bir bölümünü Kars’ın köylerinde geçirdiğini söyledi.

Beraberinde sadece AK Parti Kars Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Akçay ile köyleri gezen Beyribey, öncelikli olarak yaşlıları ve hastaları ziyaret ederek onlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın selamlarını iletiyor.

Önceki günde Mustafa Akçay ile birlikte eski adı Keçebörk olan Arpaçay’ın Akçalar köyüne giden Beyribey, köyün en yaşlı dedesi 110 yaşındaki Lezgi Demirkaya’yı, hem yaşlı hem de hasta olan Ali Rıza Aslan ve Köy Muhtarı Abdurrahman Kaya’nın annesini evlerinde ziyaret etti.

Ziyaret ettiği yaşlılar ve yakınları ile sohbet eden Beyribey, AK Parti Hükümetinin yaşlılara bağladığı yaşlılık maaşının da son derece öneli olduğuna vurgu yaparak, bu maaşla yaşlıların kendine güvenlerinin arttığını ve aile içerisinde statülerinin arttığını söyledi. Her ziyaret ettiği yaşlıların yaşam alanlarının tertemiz olduğunu ve mutlu olduklarını da gözlediğini belirten Milletvekili Beyribey, yaşlıları öncelikli olarak gelinlerine ve diğer aile bireylerine teşekkür etti.

Kars ve çevresinin aile geleneğinde yaşlıların yerinin her zaman müstesna olduğuna da dikkat çeken Beyribey, yaşlıların her zaman evin direyi olduğunu söyledi.

KIZ KAÇIRMADAN KAYNAKLI SORUNU DA TATLIYA BAĞLADI

Önceki gün Akçalar Köyünden Sergen Birdal ile İğnezor Köyünden Ersa Kirşat mutlu bir yuva kurmak için kaçtığı bilgisini Akçalar Köyü Muhtarı Abdurrahman Kaya’dan alan Milletvekili Selahattin Beyribey, seven iki gencin aile büyüklerini bir araya getirdi.

Esra Kirşat’ın dedesi Hüseyin ve Babası Fikret Kirşat ile Sergen Birdal’ın babası Nihat Birdal ve diğer aile büyüklerini Akçalar Köyünde bir araya getiren Beyribey, her iki aile bireylerine anlayışlı ve olgun davranışlarından dolayı teşekkür etti. Her iki gencin mutlu bir yuva kurmak için kaçtıklarını ve kız tarafının şikâyetçi olmaması nedeniyle iki aile arasında her hangi bir gerginliğin yaşanmamasının da son derece mutluluk verici olduğunu söyleyen Beyribey, iki ailenin hemen düğün hazırlıklarına başlaması gerektiğini ifade etti.

KÖYLÜNÜN SORUNLARINI VE DEVLETİN AKÇALAR KÖYÜ VE ÇEVRE KÖYLERDE YAPTIĞI İŞLERİ ANLATTI

Akçalar Köyünde bazı evelere de konuk olan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, köylülerle de bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Kars İl Özel İdaresi marifetiyle Arpaçay Kaymakamlığı tarafından ihale bedeli 480 bin TL olan Akçalar, Atçılar ve Kuyucuk köylerinin içme suyunun bölge için son derece önemli olduğunu da anlattı. Birçok köy yolunun sıcak asfalt ile kaplandığını ve Akçalar Köyü ile komşu köyleri birbirine bağlaya yollarında sıcak asfalt olduğunu söyleyen Beyribey, hükümet tarafından yapılan çalışmaların köylülerin yaşam standardını yükselttiğini belirtti.

milletvekili-beyribey,-yaslilari-ziyaret-etti,-koylulerin-sorunlarini-dinledi-(1).jpgmilletvekili-beyribey,-yaslilari-ziyaret-etti,-koylulerin-sorunlarini-dinledi-(2).jpgmilletvekili-beyribey,-yaslilari-ziyaret-etti,-koylulerin-sorunlarini-dinledi-(3).jpgmilletvekili-beyribey,-yaslilari-ziyaret-etti,-koylulerin-sorunlarini-dinledi-(4)-001.jpgmilletvekili-beyribey,-yaslilari-ziyaret-etti,-koylulerin-sorunlarini-dinledi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler