Milletvekillerin İlk Değerlendirmeleri!

Milletvekillerin İlk Değerlendirmeleri!

Kars Adliyesinde seçim görevlileri, emniyet güçleri ve gazetecilerle bir süre görüşen AK Parti Kars Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, daha sonra gazetecilerin seçime ilişkin sorularını cevaplandırdılar.

Milletvekillerin İlk Değerlendirmeleri!

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Kars’ta bulunun AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesinin ardından adliye’ye gelerek seçimde emeği geçen her kese teşekkür ettiler.

Kars Adliyesinde seçim görevlileri, emniyet güçleri ve gazetecilerle bir süre görüşen AK Parti Kars Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, daha sonra gazetecilerin seçime ilişkin sorularını cevaplandırdılar.

KILIÇ, “BAŞBAKANIMIZ SAĞLAMCI”

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın sağlamcı olduğunu ve seçimin tüm ülkede sükunet ortamında geçtiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın sağlamcı olduğunu da belirten Kılıç: “Başbakanımız sağlamcı. Sayın Başbakanımız biraz önce yaptığı ilk değerlendirmede ‘Her şeyi görelim, ondan sonra konuşalım’ dedi.  Ama sanıyorum ki açılmayan sandıklara baktığınızda bile sonuç değiştirmeyecek gibi görünüyor. Bence herkesin beklediği,  özlediği sükûnette, herkesin tahammüllerine uygun bir şekilde sandığa gittiği, içinden gelenleri yansıttığı, vicdanının sesini dinlediği ve ülkenin emek veren hürmet ettiği bir seçim oldu. Ülkemize, bölgemize ve Türkiye’nin bu seçim sonuçlarından çok önemli beklentileri olan mağdurlara, mazlumlara hayırlı olacak bir sonuç neticelendi.  Kars için de çok önemli bir başarı oldu. En son yüzde 33 almıştık. Şuanda yüzde 45 civarında bir oy aldık. Bizim açımızdan da son derece sevindirici oldu. Kars halkına ve Türk insanına saygılar sunuyor ve teşekkür ediyoruz.” Dedi.

ASLAN: “BAŞBAKAN, ARTIK 12. CUMHURBAŞKANI. AMA HALKOYUYLA SEÇİLMİŞ BİR CUMHURBAŞKANI”

Kılıç’ın ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağını birçok platformda anlattıklarını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın artık halkoyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Seçim süreci boyunca emeği geçen basın mensuplarına da ayrıca teşekkür eden Arslan: “İşte bütün o gerekçelerle Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmalıydı. Türk insanı, ciddi bir oranla bu teveccühünü ortaya koydu. Başbakan, artık 12. cumhurbaşkanımız. Ama halkoyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı. İnşallah buna uygun olarak geriye dönerseniz 40 yılın tecrübesi, daha da ileriye gelirseniz 12 yıllık bir başbakanlık tecrübesiyle inşallah hem Türkiye için çok iyi olacaktır. Hem de Türkiye ve Dünya da Başbakan’ın ağzına bakan mazlumlar ve mağdurlar için çok iyi olacaktır. Başbakan, Türkiye ve Türk insanı dünyaya örnek olmaya devam edecektir. Türkiye geneli anlamında herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

KARS HALKI, BASKILARA BOYUN EĞMEDİ

Seçim süreci boyunca Türkiye’nin bazı yerlerinde olduğu gibi Kars’ta da baskılar yapıldığını da ileri süren Milletvekili Arslan, “Kars’a gelince de söylemiştik. Kars insanı mütedeyyindir. Gerçekten Kars’ta ciddi kültürler yaşamıştır. O kültürler çerçevesinde örnek insan olma özelliğini hala devam ettiriyor. Kars insanının yanlış yapması adına, Türk insanının yanlış yapması için birçok baskı yapan oldu ama Kars insanı da dedi ki ‘hayır, ben yanlışın yanında olmayacağım, ben doğrunun yanında olacağım. Ben Kars’ın ve geleceğinin yanında olacağım, ben Türkiye’nin yanında olacağım’ dedi. Kars insanı gösterdiği teveccühle, verdiği destekle bunu gösterdi. Onlara da çok müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Başbakanımız biraz önce İstanbul’da bir konuşma yaptı. Şu anda İstanbul’dan Ankara’ya hareket ediyor. Yaklaşık 10.00 gibi balkon konuşması yapacak. Hayırlı uğurlu olur inşallah.” Şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler