Milli takımın Kars kampı başladı

Milli takımın Kars kampı başladı

Dünya Şampiyonasına katılacak olan Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımı bugün Kars’a gelerek 25 gün sürecek kamp hazırlıklarına başladı.

Volkan KARABAĞ

23-28 Ağustos tarihinde Polonya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımı katılarak ülkemizi temsil edecek. 15 sporcunun katılacağı yarışmada Karslı işitme engelli sporcumuz Mertcan Karabağ da yer alıyor.

Milli takım sporcuları antrenörleriyle birlikte Kars sentetik yüzeyli Atletizm Pistinde çalışmalarına başladı.

Milli takımı Kars’a ağırlamaktan duyduklarını memnuniyeti dile getiren Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, “Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımımızı ilimizde konuk etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Başarılı ve verimli bir kamp dönemi diliyoruz, bu yılki kamp döneminin tekrarını hem bu takımızın hem de diğer milli takımlarımızdan bekliyor ve istiyoruz. Kars bu tür kamplar için çok muazzam imkanlara sahip, muazzam bir şehir. Özellikle yüksek irtifada olmasıyla birlikte milli sporcularımıza ciddi katkıları olabilecek kamp alanları tercih edilebilir. Atletizm milli takımımız da inşallah bu dönemi çok iyi değerlendirecek ve 23-28 Ağustos’ta Dünya Şampiyonasına katılacak, kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Ayrıca aralarında bir de Karslı sporcumuz var, bu da bizim için ayrı sevinç vesilesi.” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Milli Takım Antrenörü Salih Öztürk ise, “Sporcularımız ile birlikte 23-28 Ağustos tarihinde Polonya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına hazırlık amacıyla Kars’a geldik. Kars’a ilk gelişimiz ve burada inşallah başarılı bir kamp sezonu geçirip sonra Ankara’ya gidip oradan da Dünya Şampiyonasına katılmak üzere Polonya’ya gideceğiz. 15 sporcumuz ile birlikte 25 gün kamp yapacağız. Sporcularımız arasında Karslı işitme engelli sporcumuz Mertcan Karabağ var o da ilk kez yarışacak ve bundan sonra muhtemelen kros takımında yer alacak, umarım orada da başarıları devam eder ve ilerde iyi bir sporcu olur. Kars spor için uygun bir yer ve bundan sonra kamplarımıza Kars’ta devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Gülle ve Disk Atma branşında yarışan milli sporcu Fatmagül Koç ve Serhan Çalhan’ın antrenörü Sedef Habipoğlu ise Niğde’den 25 günlük kamp için Kars’a geldiklerini ifade ederek, “İnşallah her şey yolunda gidecek ve biz Dünya Şampiyonasında ülkemizi en iyi temsil ederek madalyalarla birlikte döneceğiz. Çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz.” diye konuştu.

milli-takimin-kars-kampi-basladi-(1).jpgmilli-takimin-kars-kampi-basladi-(2).jpgmilli-takimin-kars-kampi-basladi-(3).jpgmilli-takimin-kars-kampi-basladi-(4).jpgmilli-takimin-kars-kampi-basladi-(5).jpgmilli-takimin-kars-kampi-basladi-(6).jpgmilli-takimin-kars-kampi-basladi-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler