Milli Tarım Projesi Kars’a Katkı Sağlayacak!

Milli Tarım Projesi Kars’a Katkı Sağlayacak!

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan Milli Tarım Projesi çiftçi ve besiciye destek paketlerinin yanında üretim planlaması ve bürokrasinin azaltılması konularını kapsadığını açıkladı.

 

Proje kapsamında Kars ili ile birlikte 31 şehirde en az 500 baş "damızlık gebe düve üretim merkezleri" kurulacağını kaydeden Düzgün, 2015 yılı TUİK verilerine göre büyükbaş hayvan varlığında Ülke sıralamasında ilk 5’te olan Kars’a yönelik yapılan bu proje ile hayvancılığın gelişmesinde önemli katkılar sağlanacağını vurguladı. Ayrıca 4 ayını doldurmuş, tüm aşıları zamanında ve düzenli yapılmış buzağılara 750 lira destek, düve alımına ise yüzde 30 hibe desteklemede bulunulacağını da müjdeledi.

İşletmede incelemelerde bulunan Hüseyin Düzgün: “Proje kapsamında ahır ve ağıl yapımına %50 hibe destek sağlanacak olup, bu proje sayesinde orta ölçekli işletme sahiplerinin hayvanlarını modern ve ferah ahırlarda yetiştirmesi sağlanmaktadır. Modern ahırlarda yetiştirilen hayvanlardan üreticimizin daha fazla verim elde etmesi ile İlimiz hayvancılığı ulaşmak istediğimiz seviyeye yükselecektir.” dedi.

Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni reformlar yapılmaya devam edecektir. Birçok teşvikle hem hayvancılık hem de bitkisel üretimimizde gerçekten önümüzdeki dönem bahar dönemi olacaktır. Bakanlığımız ve biz bundan sonra çiftçimizin ambarları doldurmak ve üretimi daha üst seviyelere çıkarmak için üzerimize düşeni yapacağız. İlimiz hayvancılığının kalkınması için çiftçilerimizin bu desteklemelerden azami ölçüde faydalanmalarını temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler