Milliler ya Tamam ya Devam Diyecek

Milliler ya Tamam ya Devam Diyecek

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na mağlubiyetlerle başlayan A Milli Takım, grubun son maçında bu akşam Çek Cumhuriyeti’yle karşılaşacak.

Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ilk maçta Hırvatistan’a 1-0’lık skorla mağlup olan Terim’in öğrencileri, büyük umutlarla sahaya çıktığı ikinci maçta ise İspanya’ya karşı sahadan 3-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Grubun üçüncü maçında bu akşam Çek Cumhuriyeti’yle karşılaşacak olan ay-yıldızlılarda hedef mutlak galibiyet.

HEDEF EN İYİ DÖRT GRUP ÜÇÜNCÜSÜ ARASINDA OLMAK

Hem Hırvatistan hem de İspanya karşısında kaybedilen 6 puanın ardından Türkiye, umutlarını Çek Cumhuriyeti maçına bağladı. Henüz şampiyonada gol atma başarısı gösteremeyen A Milliler, Çekler karşısında hem ilk golünü atmayı hem de sahadan 3 puanla ayrılmayı planlıyor. İspanya karşısında alınan 3 farklı yenilgi sebebiyle en iyi dört grup üçüncüsünden biri olma umutlarını da azaltan Terim ve öğrencileri, Çek Cumhuriyeti karşısında gol yemeden sahadan en az 2 gollü galibiyetle ayrılmak zorunda.

TUR ŞANSI DİĞER GRUPLARA BAĞLI

A Milliler Çek Cumhuriyeti’ni mağlup etmesi durumunda bir üst tura çıkmak için diğer gruplardaki maçların oynanmasını da bekleyecek. Örneğin; dün akşam A Grubu son maçında Arnavutluk Romanya’yı 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 3’e çıkardı. Türkiye, en iyi üçüncülük durumuna bakıldığında ise Çek Cumhuriyeti’ne 3 gol atması durumunda Arnavutluk’u geçecek.

B Grubu’nda Galler’in Rusya’yı yenmesi milliler için iyi bir sonuç olurken, İngiltere’nin Slovakya ile berabere kalmasıyla ay-yıldızlıların tur umudu biraz daha azaldı.

C Grubu’nda da durum farksız değil. Turnuvaya erken veda eden Ukrayna, Türkiye için tehlike teşkil etmezken, bu grupta Almanya’nın Kuzey İrlanda’yı farklı mağlup etmesi beklenecek. E Grubu’nda da İtalya ve Belçika’nın rakipleriyle berabere kalması durumunda bile İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti bizim en iyi üçüncülerden biri olma şansımızı tehlikeye sokmayacak.

F Grubu’nda şampiyonanın sürpriz takımlarından Macaristan’ın Portekiz’i yenmesini bekleyecek olan A Milliler’i, bu grubu üçüncü tamamlayan takım ise arkadan takip edecek.

TERİM’DEN DEĞİŞİKLİK

D Grubu’nda oynadığı 2 maçta sahadan mağlubiyetle ayrılan ve morallerin hayli bozuk olduğu gözlenen Türkiye’de, Futbol Direktörü Fatih Terim’in kadroda değişikliğe gideceği gelen haberler arasında. Tecrübeli çalıştırıcının, bu akşam oynanacak olan Çek Cumhuriyeti maçına şu ilk 11 ile sahaya çıkması bekleniyor:

"Volkan Babacan, Şener, Semih, Hakan Balta, İsmail, Emre Mor, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Olcay Şahan, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun."

ÇEK CUMHURİYE’TİNİN MUHTEMEL 11’İ

Türkiye maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Çek Cumhuriyeti’nin ise maça şu 11 ile çıkması bekleniyor:

"Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky, Plasil, Darida, Dockal, Kolar, Krejci, Necid"

ÇEKLER İLE 10. RANDEVU

A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti ile bugüne kadar 9 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 5’ini Çekler kazanırken, ay-yıldızlılar ise 3 galibiyet elde etti. İki ekip arasında bir mücadele ise beraberlikle sona erdi. Milliler 2008 Avrupa Şampiyonası’nda aynı grupta karşılaştığı rakibini Nihat Kahveci’nin uzatma dakikalarındaki golü ile 3-2 mağlup etmişti. A Milli Takım, Fransa’daki finaller öncesi eleme gruplarında da Çekler ile aynı grupta yer almış, İstanbul’da oynanan ilk maçı 2-1 kaybederken, rövanşı ise 2-0 kazanmıştı.

MAÇ TRT 1’DEN NAKLEN YAYINLANACAK

Türkiye - Çek Cumhuriyeti karşılaşması bu akşam TSİ 22.00’de Lens kentindeki Stade Bollaert-Delelis’te oynanacak. Mücadeleyi İskoç Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetecek. Karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler