Milyonlarca emekliyi ilgilendiren karar!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren karar!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak yasası davasında erteleme kararı çıktı.

2013 yılında görülmeye başlanan 2000 yılından sonra emekli olan kişileri ilgilendiren intibak davasının bugün 7. duruşması Ankara Adliyesi 8. İş Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada söz alan davacı Hamdi Öz, bilirkişinin taraf gibi rapor hazırlandığına dikkat çekerek, yeni bir bilirkişi tayini talebinde bulunduğuna hakime iletti. Davalı tarafın söz alan avukatı ise, rapora karşı beyanda bulunmak için süre isteminde bulundu. Duruşmanın karar aşamasında davanın 29 Haziran 2015 saat 11.04'e ertelendiği açıklandı.

“KURUM DAVAYA MÜDAHALE EDİYOR”
Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İşçi, Memur Bağ-Kur, Emeklileri Derneği Genel Başkanı Hamdi Öz, 2013 yılında başlanan davanın 7. duruşmasının görüldüğünü belirterek, “Kurum davaya müdahale ediyor. Bizim şikayetimiz, bilirkişiler kurumun avukatları gibi bilirkişi raporu veriyor. Belgeler sunduğumuz halde bilirkişi avukat gibi rapor veriyor. Türkiye’de sosyal güvenlik kepazeliği var. Bir örnek vereceğim; Elazığ’da bir ay önce emekli olan arkadaşım 25 yıl çalışarak 9 bin güne 547 lira maaş alıyor. Sayın Başbakan 11 milyon emeklinin 5 milyonuna 100 lira zam veriyor, 5 milyon 500 binine nasihat veriyor. Emeklilerin de bir sabrı var. Sabrı taşacak emeklilerin” dedi.

11 MİLYON EMEKLİNİN HAKKINI İKİ ÖRNEĞİYLE SAVUNDU
Yaklaşık 11 milyon emeklinin buradan çıkacak haberi beklediğini ifade eden Öz, “İntibak yasasının eksik ve yanlış çıkartıldığıyla ilgili dava açtık. İki tane örneğim var; 31 Aralık 1999 tarihinde emekli olan kişi zam alırken, 1 Ocak 2000 tarihinde emekli olan kişi zam almadı. 5239 gün prim ödemiş kişi zam alamıyor, 5240 gün prim ödeyen kişi zam alıyor. Birisi ek rapor olmak üzere 4 bilirkişi raporu oldu. Başka bilirkişiye bu kadar çıkan dava var mı? Biz rekor kırıyoruz bu konuda” diye konuştu.

Türk hukuk sistemine göre bu davanın bireysel dava olduğunu kaydeden Öz, emekliler için bu davanın emsal teşkil edeceğini söyledi. Hamdi Öz’e eşlik eden ve Ankara’dan destek veren bir emekli ise, “Televizyondan ve gazeteden öğrendik. 2 senedir oyalıyorlar. Beklentimiz emeklinin aç ölmemesi” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler