Minik Metehan’ın sevinç turları...

Minik Metehan’ın sevinç turları...

Kaymakam Faruk Erdem'in evinde ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalyesini teslim ettiği minik Metehan, habersiz bu ziyaret nedeniyle şaşkınlığını ve heyecanını gizleyemedi.

Minik Metehan’ın sevinç turları...

Kars’ın Arpaçay ilçesi Tomarlı Köyünde yaşayan, daha önce okula gitmediği için okuma-yazma bilmeyen ve Kaymakamlığınca görevlendirilen öğretmen eşliğinde eğitimine devam eden 11 yaşındaki yürüme engelli Metehan Kazak’a Kaymakam Faruk Erdem tarafından söz verilen akülü tekerlekli sandalyesi hediye edildi.

Kaymakam Faruk Erdem’in evinde ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalyesini teslim ettiği minik Metehan, habersiz bu ziyaret nedeniyle şaşkınlığını ve heyecanını gizleyemedi. Akülü sandalyenin kurulumu sonrası çalışması ve teknik bilgileri kendisine anlatılan Metehan ilk denemesini evinin bahçesinde yaparken, hediyeden çok memnun kaldığını ve kendisiyle ilgilenilmesinden mutlu olduğunu ifade etti. Amcası Asım Kazak ise; “Kaymakamımız Metehan’ı ilk gördüğü günden beri kendisiyle ilgileniyor. Hangi istekte bulunduysak yardımımıza koşuyor. Kaslarında da problem olduğu için şimdiye kadar kendi arabasını süremiyordu ve sürekli birisi yardım etmek zorundaydı. Bu araba elektronik olduğu için çok rahat ve kendisi hareket edebiliyor. Devletimizden ve Kaymakamımızdan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. Hediyesi olan akülü sandalyesi ile bahçede sevinç turları atan Metehan, Kaymakam Faruk Erdem’e kendisine gösterdiği ilgilerinden ve hediyesinden dolayı teşekkür etti.

Metehan’a eğitimi hakkında öğretmeniyle yaptığı çalışmalar hakkında sohbet eden ve bilgi alan Kaymakam Faruk Erdem de engelli olmanın bir tercih değil sonuç olduğunu ve onların hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak ve sosyal hayatta olduklarını hatırlatmak adına herkesin görevleri olduğunu söyledi.. Kaymakam Erdem ayrıca, “Elimizden geldiğince toplumdaki dezavantajlı grupların sıkıntılarını gidermeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu gruptaki insanlara da çeşitli vesilelerle yardımlarda bulunuyoruz. İlçe dışında yaşayan Arpaçaylılar ve sivil toplum kuruluşları da sağ olsunlar bizlere yardım ediyorlar. Bugün Metehan’a hediye ettiğimiz araba da İstanbul’da bulunan Umut Damlası Derneği’nden bizlere gönderildi. Başkanı Altok Bey Arpaçaylı ve daha önce yapığı ziyaretlerde yanımızda olduğunu hep belirtti. Bugün de bu isteğimize cevap vererek bize bu arabayı gönderdiler. Bu ve benzeri ihtiyaçlarımız oldukça fazla oluyor. Yardımda bulunmak isteyen şahıs ve kuruluşlar bizimle lütfen bağlantıya geçsinler. Gerçekten çok muhtaç durumda olan insanlar var. Bugün sağlığımıza güvenerek engellilerimizi görmezden gelemeyiz ve bir gün herkes bu tür engelleri aşmak zorunda kalabilir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası minik Metehan, Kaymakam Faruk Erdem’i kapıya kadar uğurladı.

Önceki ve Sonraki Haberler