Minik Samet İçin Seferler Oldular!

Minik Samet İçin Seferler Oldular!

YÜKSEK ATEŞ HASTASI ÇOCUĞU KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR

Kars İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, merkeze 25 km mesafedeki Akdere Köyü’ndeki yüksek ateş hastası 2.5 yaşındaki Samet Kızgın isimli çocuğa ulaşmak için seferber oldu. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu kapalı yolu kepçe ve greyderle 6 saatte açabilen ekipler hasta çocuğun ambulansla hastaneye ulaştırılmasını sağladı.

TİPİNİN BETONLAŞTIRDIĞI KAR YIĞINLARI ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRDİ

Kars İl Özel İdaresi ekiplerinin merkeze 25 kilometre mesafedeki Akdere Köy yolunda verdikleri 6 saatlik karla mücadelede çekilen zorlukları an be an gözler önüne serdi. Çalışmaların hiç de kolay olmadığı, 1 metrelik kar yığınlarını aşmanın, dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesinin bilinenden de öte son derece zor olduğunu gösterdi.

Kars İl Özel İdaresi Merkez Ekip Şefi Murat Şeker kontrolünde günlerdir kapalı bulunan Akdere Köyü yoluna giren kepçe ve greyder ile kar yağışı ve tipinin biriktirdiği 1 metreyi aşkın kar yığınını aşabilmek için büyük bir mücadele içine girildi.

KAR FATİHLERİ SEFERBER OLDU

6 saati bulan mücadelede bin bir fedakarlıkla çalışma yapıldı. Greyder ve kepçe operatörleri yardımcılarıyla birlikte var güçleriyle çalıştılar. Kar yığınlarının fazla oluşu, karın tipi nedeniyle sertleşip betonlaşması çalışmalarında ağır gitmesine sebep oldu. Çünkü ekiplerin hedefinde yolu açmak ve hastaneye yetişmesi gereken 2.5 yaşındaki Samet Kızgın’a ulaşmak vardı. “Kar Fatihleri” diye adlandırılan ekip, uykusuz ve yorgun olsalar da azimle ilerlediler. Kepçe önündeki betonlaşmış kar yığınına bir ileri bir geri giderek bıçak atan kepçenin bu hareketi saatlerce sürdü. Yolun bir tarafının uçurum olması ise çalışmaların daha titiz ve dikkatlice yapılmasını gerektirdi.

EKSİ 20 DERECEDE YAKIT İKMALİ

Akdere yolundaki kar o kadar çok ki dev iş makinelerinin çalışması bile yolun açılmasına fayda sağlamıyor. Bu da dev makinelerin yakıtlarının hızlıca tükenmesine neden oluyor. İkmal aracındaki yakıtlar bile zaman zaman yetmeyince destek ekiplerinin merkezden getirdiği yakıt bidonlarıyla ikmaller yapılıyor; hem de dondurucu soğuk altında.

1 METREYİ BULAN KAR YIĞINLARI SABIRLA AŞILDI

Yaklaşık 6 saati bulan karla mücadele çalışmaları saat: 03.00’de Akdere Köyü’ne girilmesiyle son buldu. İş makinelerinin seslerine uyanan köylüler yol kenarlarına çıkarak yolların açılmasını izlediler.

KIZGIN AİLESİNİN SEVİNCİ

İl Özel İdaresi ekipleri köy içindeki kapalı yolları da açarak Kızgın ailesinin evine ulaşmak için mücadeleye başladılar. 7 saattir yüksek ateş içindeki çocukları 2.5 yaşındaki Samet’i kucağına alan baba Yener ve anne Şenay ambulansa doğru koşmaya başladı. Bunu gören İl Özel İdaresi ekipleri aileyi araca alarak ambulansa götürdü. Çocuğun sağlık ekiplerine teslim edilmesinden sonra rahat bir nefes alan kar fatihleri, tüm yorgunluklarını unutarak yol açma çalışmalarına devam ettiler.

Baba Yener kızgın, geçtiğimiz yaz mevsiminde de Ebrar isimli kızının aynı rahatsızlıktan hayatını kaybettiğini bu yüzden de kapalı yolun açılmasını beklerken çok endişelendiklerini söyledi.

Kars Harakani Devlet Hastanesi çocuk servisinde tedavi altına alınan yüksek ateş hastası çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler