Miniklere Ağız-Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Miniklere Ağız-Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Türkiye genelinde uygulanan Ağız ve Diş Sağlığı ve Flor Uygulaması Kars'ın Arpaçay İlçesinde de gerçekleştirildi.

İlçe merkez ve köylerinde bulunan anaokullarındaki minik öğrenciler hedef alınarak yürütülen çalışmalar kapsamında diş hekimleri tarafından öğretmenlere, velilere ve öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık eğitimleri yapılarak, taramalar yapıldı.

Merkez Anaokulundaki sağlık taraması ve flor uygulamasına Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem de katılırken taramalar, ilk başta çekingen davranan miniklerle uzman hekimlerin arasında renkli anlara sahne oldu.

Eğitimlerde miniklere diş çürüklerinin neden olduğu kalp, kemik ve üst solunum yolu hastalıklarının oluşmasını koruyucu önlemler, küçük yaşlarda oluşacak diş çürümelerine karşı gereken tedbirlerin alınması, düzenli diş fırçalama, sağlıklı beslenme ve diş kontrolünün düzenli yapılması gibi konularda bilgiler bilgiler verildi. İlçe genelinde 1000 öğrenciye ağız ve diş sağlığı bakım seti de hediye edilirken, 42 öğrenciye flor uygulaması yapıldı.

Yürütülen çalışmalarda Merkez Anaokulu öğrencilerini okullarında ziyaret ederek taramaları izleyen Kaymakam Erdem ağız ve diş sağlığının önemine değinerek, Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı flor uygulamasının ilk ve çok önemli olduğunu, ağız ve diş sağılığında oluşabilecek hastalık ve olumsuzluklara karşı erken yaşlarda alınması gereken tedbirlerin öneminden bahsetti. Bu amaçla taramaların ve eğitimlerin anaokullarında verildiğini ifade ederek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

miniklere-agiz-dis-sagligi-taramasi-yapildi-(1).jpgminiklere-agiz-dis-sagligi-taramasi-yapildi-(2).jpgminiklere-agiz-dis-sagligi-taramasi-yapildi-(3).jpgminiklere-agiz-dis-sagligi-taramasi-yapildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler