Miniklerin TÜBİTAK Bilim Fuarı

Miniklerin TÜBİTAK Bilim Fuarı

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Doğruyol Şehit Astsubay Tuncay Güneş Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Açılışını Kaymakam Faruk Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin Avcı'nın yaptığı bilim fuarına öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminin son günlerine yaklaşılırken, okullarımızda başlayan TÜBİTAK Bilim Fuarları Doğruyol Köyünde katılımcıların ziyaretine açıldı. Birbirinden farklı, özgün ve akıl dolu çalışmalarla Fen ve Teknoloji alanında orijinal deneylerini, Sosyal Bilgiler ve Türkçe alanlarında kültürel araştırmalarını, Matematik alanında farklı bakış açılarını sunarak ziyaretçileri kendilerine hayran bırakan genç mucitler gün boyunca açık kalan fuarda ziyaretçilere çalışmaları hakkında detaylı olarak bilgi verdiler.

Kaymakam Faruk Erdem; çok kısıtlı imkanlarla köy okullarında eğitim gören çocuklarımızın hayal güçleriyle böylesine akıl dolu projelere imza atmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu yıl ilçe merkez ve köylerinde TÜBİTAK bilim fuarlarının birbirinden güzel geçtiğini, bazen küçük fikirlerin kendilerini çok şaşırttığını, güzel çalışmalarda öğrencilerimize rehberlik eden öğretmen ve başarının mimarı çocuklarımızı tebrik ettiğini belirtti.

miniklerin-tubitak-bilim-fuari-(1).jpgminiklerin-tubitak-bilim-fuari-(2).jpgminiklerin-tubitak-bilim-fuari-(3).jpgminiklerin-tubitak-bilim-fuari-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler