Mısır ve Katar arasında diplomatik ilişkiler yeniden başlıyor

Mısır ve Katar arasında diplomatik ilişkiler yeniden başlıyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın ve Katar'ın arasındaki diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmayı kabul ettiğini...

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın ve Katar'ın arasındaki diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmayı kabul ettiğini belirtildi.

Körfezde uzlaşma sağlanmasının ardından Katar ile Körfez ülkeleri arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının açılması için anlaşmaya varılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Bahreyn'in ardından Katar ile hava sınırlarının açılmasına yönelik bir adım da Mısır'dan gelmişti. Katar ile olan krizi çözmeyi amaçlayan El Ula Bildirisini imzalayan Mısır, Katar ile olan hava sınırının 3.5 yılın ardından yeniden açılacağını duyurmuştu.

Son olarak Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın ve Katar'ın arasındaki diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmayı kabul ettiği aktarıldı. Bakanlık, "Bugün Mısır Arap Cumhuriyeti ve Katar 2 resmi muhtıra alışverişinde bulundu ve 2 ülke diplomatik ilişkileri yeniden başlatmayı kabul etti" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Katar ile Suudi Arabistan arasındaki Salwa Sınır Kapısı, tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından 9 Ocak'ta yeniden açılmıştı. İki ülkenin vatandaşları sınırı geçmeye başlamış ve Suudi Arabistan'a giriş yapan ilk Katarlı, "İkinci ülkemize geliyoruz ve sizlerle birlikte gördüğümüz mutluluk bizi daha da mutlu etti" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler