Mışko Yaylası Ziyaret Edildi

Mışko Yaylası Ziyaret Edildi

Kars Merkez, Arpaçay ve Akyaka ilçelerine ait 14 köyün ve 25.000 adet büyükbaş hayvanın faydalandığı yayla olan Mışko Yaylasında 9 adet yerleşik yayla bulunmaktadır.

Mışko Yaylası Ziyaret Edildi

Kars Merkez, Arpaçay ve Akyaka ilçelerine ait 14 köyün ve 25.000 adet büyükbaş hayvanın faydalandığı yayla olan Mışko Yaylasında 9 adet yerleşik yayla bulunmaktadır. Mışko Yaylası'nda eskiden kuş cenneti olacak nitelikteki göl şu an tamamen kurumuş durumdadır. Yayladaki hayvanlar için su ilkel ve sağlıksız göletlerden sağlanırken, insanların kullanımı için ise su tankları ile yaylaya su taşınmaktadır. Bu amaçla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER'in talimatlarıyla Kars Merkez Mışko Yaylası'nda  Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün tarafından çalışmalar başlatılarak, AKAKP ve İl Özel İdare çalışanlarından oluşan bir teknik ekiple ziyaret edildi.

Durumun bu derece zor olduğu Mışko Yaylası'na, yaklaşık 40 Km uzaklıktaki Arpaçay İlçesi'nden yayla içme suyu ve hayvan içme suyu temini planlandığını ve su kaynaklarının araştırılması çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Projenin teknik kısmının AKAKP ve İl Özel İdaresi tarafından yürütüleceği, gerekli fon ise AKAKP tarafından karşılanacağı belirtildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler