Mobilyacılar ve Marangozlar iftarda buluştu

Mobilyacılar ve Marangozlar iftarda buluştu

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Güven Uluman, üyeleri için iftar yemeği düzenledi. Çok sayıda katılımın olduğu iftar programında masaları tek tek dolayan Başkan Uluman, üyelerine katılımları için teşekkür etti.

Mobilyacılar ve Marangozlar iftarda buluştu

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Güven Uluman, üyeleri için iftar yemeği düzenledi. Çok sayıda katılımın olduğu iftar programında masaları tek tek dolayan Başkan Uluman, üyelerine katılımları için teşekkür etti.

Oda Başkanı Güven Uluman, sıcak bir atmosferde geçen iftar yemeğinin ardından Kafkas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, üyelerine en iyi hizmeti verebilmek için yönetimiyle birlikte el birliği içinde çalıştıklarını ve üyelerin sorunlarının giderilmesi noktasında büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Uluman, “Yine bir ramazan akşamı, yine birlik ve beraberliğin olduğu bir ay, yine üye arkadaşlarla bir araya gelip iftar yemeğinde buluştuk ve kaynaşmak istedik.” dedi.

Katılımın gayet güzel olduğunu belirten Uluman, “Arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim. Ramazanın özelliği bu, ramazanın feyzi bu. Birlik, beraberlik, kardeşlik. Bizde bu güzellikte nasiplenerek bu akşam buraya 200'ün üzerinde üye arkadaşımızı toplayıp yerinde yemek yiyip sorunlarımızı beraber paylaşmak istedik. Onun için huzurlarınızda tekrar tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Dilerim bunun devamı gelir ve arkadaşlarımızla sık sık bu tür ortamlarda bir araya gelip sorunlarımızı yerinde inceleyip faydalı olabiliriz. Eğer bunu sağlayabilirsek ne mutlu bize.” diye konuştu.

Odanın durumuyla ilgili de bilgi veren Uluman, “Odamız kendi meslek dalımız olan marangozcular ve mobilyacılar odasıdır. Sanat icra eden bir meslek, bir ortam, bir gurup. Tabi bu arkadaşlarımızdan sanayide olan arkadaşlarımızın sorunları da var. Bu sorunları da inşallah zaman zaman yerinde çözmeye çalışıyoruz. Sanayideki arkadaşlarımızın en büyük soru sudur. 5. bloktan yukarıya su gitmiyor. Buraya bir müdahalede bulunduk. Vanada, hat'ta sorun var. İnşallah bayramdan sonra bunu gidermeye çalışacağız. Çok büyük sorunlardan biri de asfalt sorunudur. Sağlık ocağı vaadinde bulunmuştuk inşallah yetkililerle istişare halindeyiz, bu sorunu çözecekler inşallah. Diğer yandan altyapı sorunumuz haliyle fazla. Sanayide bu sorun o kadar çok ki su sorununda da suyun gittiği yerlerde sular açık bırakılınca diğer bölgeler susuz kalıyor. Temizlik keza aynı bu da ayrı bir sıkıntı.” şeklinde konuştu.

Göreve gelirken büyük bir hizmet aşkıyla geldiklerini ifade eden Uluman, şunları söyledi:

“Bu hizmet aşkını devam ettirip bu insanlara layık olmaya çalışacağız, Allah izin verirse. İnşallah bu sorunları yerinde tespit edip gidereceğiz. Çok büyük sorunlarımız var yıllardır da devam ediyor. Ayrıca sanayide yapı ruhsatının olmamasından dolayı borcunun ödeyip de tapusunu alamayan arkadaşlarımızın oranı yüzde 60-70 civarında. Bu konuda da imarım ki sanayi başkanımız, kooperatif başkanımız bizim üyelerimize arşı sorumluluklarını yerine getirip bu yıl içinde bu tapuları teslim ederler. Bu sorunlar umarım ki ilgililer el attıktan sonra bazen kısmen düzelse de inşallah yapılandırmaya gidilir ve en kısa zamanda bizim de desteğimizle çözülecektir. Bizim sanayimiz bölge olarak, iklim olarak çok geride kalmış. İnşallah bizler bu görevlerde olduğumuz sürece üyelerimiz sorunlarını gidereceğiz. Bazı sorunları yavaş yavaş giderdik, iki projemiz vardı onları da sunduk, SERKA'dan da geçti. İnşallah önümüzdeki süreçte daha kalıcı adımlar atılacaktır.” kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler