Muaccel Borçların Yeniden Yapılandırılmasına Dair!

Muaccel Borçların Yeniden Yapılandırılmasına Dair!

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Muaccel Borçların yeninden yapılandırılması konusunda ilgili vatandaşlara çağrıda bulundu.

Müdür Düzgün açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatiflerin muaccel hale gelen kooperatif ve ortakların borçlarının yeniden yapılandırılarak on yıl süre ile taksitlendirilmesine dair Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair 7020 sayılı Kanunun 27/05/2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Müdür Düzgün açıklamasında: “7020 sayılı Kanunun 4. Maddesi ve ortak hükümleri gereği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tarımsal amaçlı kooperatiflere veya bu kooperatiflerin ortaklarına 31/03/2017 tarihinden önce kullandırılan ve bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla muaccel hale gelen krediler ile müteakiben yeniden yapılandırılan kredi alacaklarının bakiye asılları ile ödenmeyen alacağın vadesinin başlangıç tarihi itibarıyla bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu Kanunun yayımlandığı tarihte kredilere uygulanan sözleşme faiz oranı olan yıllık %3 oranı esas alınarak hesaplanacak tutarın;

Taksitlendirmeden yararlanmak için borçlular ve/veya borçla ilgililer; 31/07/2017 tarihi mesai saati bitimine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze müracaat ederek, taksitlendirme sözleşmesi düzenleyeceklerdir. Müracaatlar kooperatifin ortağı tarafından veya ortaklar adına kooperatif tarafından yapılır.

Ayrıca 03/08/2016 tarihli ve 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanunun 11'nci maddesinin on birinci fıkrasında yer alan "beş" ibaresi "on" olarak değiştirilmiştir. İşbu Kanun değişikliği kapsamında, yeniden sözleşme düzenlenmesine gerek olmadan bankaca tüm borçlular için, mevcutta 5 taksitli olan ödeme planlarında 10 taksite göre uyarlama yapılarak, borçlulara ve icra dairelerine bilgi verilecektir.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler