Müdür Acay ”En son kapatılacak yerler okullar olsun!”

Müdür Acay ”En son kapatılacak yerler okullar olsun!”

Kars Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama töreninde yaptığı konuşmada, korona virüs salgınına dikkat çekti.

Tacettin DURMUŞ

Aydınlıkevler Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan Müdür Acay, Kars’ta 588 okulda, 4 bin 700 öğretmen ve 62 bin öğrenci ders başı yaptığını söyledi.

Konuşmasında öğretmen arkadaşlarına ve velilere çağrıda bulunan Acay, Covid 19 salgını sürecinde eğitim öğretim faaliyetlerinin tam zamanlı yüz yüze devam edebilmesi için toplumsal bağışıklık sistemimizin güçlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Salgından korunmanın en önemli yolunun aşılanma oranlarını artmak olduğun da altını çizen

Aydın Acay, “Biz diyoruz ki artık okullarımız kapanmasın yada en son kapatılacak yerler okullar olsun” dedi.

16 Mart 2020 tarihinden 6 Eylül 2021 tarihine kadar eğitim öğretim faaliyetleri zaman zaman yüz yüze zaman zaman Uzaktan eğitim yoluyla yapılmış olduğunu da hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “6 Eylül 2021 tarihinde ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de bütün sınıf kademelerinde tüm dersler haftanın beş günü yüz yüze eğitime başlamıştır. Kars Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına 572 resmi, 16’sı özel olmak üzere toplamda 588 okulda, 4 bin 700 öğretmen ve 62 bin öğrenci ile ders başı yapmaya hazırız.

Tüm okullarımızda yaz dönemi içerisinde Covid 19 salgın tedbirleri kapsamında yeteri kadar maske, el dezenfektanı ve yüzey dezenfektanı alınmış ve okullarımıza dağıtılmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimize uyum haftasında COVİD tedbirleri ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. İhtiyaç duyulan okullarımızda güçlendirme, büyük ve küçük onarımlar yapılmış, devletimiz tarafından gönderilen 605 bin kitap çocuklarımızın masasına bırakılmıştır. ilköğretimde 3 bin 832, ortaöğretimde 2 bin 617 Toplamda: 6 bin 449 öğrencimiz için planlanan Taşımalı Eğitimin tüm iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlk ogretimde 10, orta ogretimde 34 pansiyonda ilkogretimde bin 638, orta ogretimde 2 bin 479 Toplamda 44 pansiyonda 4117 öğrencimize barınma hizmeti verilmeye başlanmıştır.”dedi.

Öğretmen ve öğrencilere de seslenen Aydın Acay, “Değerli meslektaşlarım geride bıraktığımız 1.5 senelik süreç içerisinde; ne kadar zorlandığınızı hep beraber yaşadık. Öğrencilerimiz ile buluşmanın heyecanını yaşadığınızı biliyoruz. Bizler insanlık tarihi içerisinde en kutsal görevlerinden birini üstlenmiş bulunmaktayız. Bizler Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak Çağın bilgi ve teknolojisini de kullanarak öğrencilerimizin; yetiştirilmesinde, geliştirilmesinde değerlerine bağlı nitelikli bir insan olarak topluma kazandırılmasında büyük bir role sahibiz. Peygamber efendimiz, Hadis-i Şeriflerinde öğreten ve öğrenenlere verdiği değeri şu sözlerle ifade etmiştir: "Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır."demiştir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Bu düşünceden yola çıkarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir.

Sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerimizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler sizlerin duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişiminiz için başta fiziki mekan olmak üzere her türlü tedbiri almış ve çağa uygun eğitim öğretim teknikleri ile ülkemiz ve insanlık İçin iyi birer birey olmanız İçin her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız ve bunun gayeti içerisindeyiz. Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Ülkemizi ve dünyayı etkileyen salgın sürecinin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek adına tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Değerli meslektaşlarım ve velilerimiz covid 19 salgın sürecinde eğitim öğretim faaliyetlerinin tam zamanlı yüz yüze devam edebilmesi için toplumsal bağışıklık sistemimizin güçlenmesi gerekiyor, bunun İçin ise en önemli tedbir aşılanma oranlarımızın artması gerekiyor. Biz diyoruz ki artık okullarımız kapanmasın yada en son kapatılacak yerler okullar olsun. Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler