Müdür Andiç’ten tüm Karslılara davet!

Müdür Andiç’ten tüm Karslılara davet!

İçişleri bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep’te yapılması planlanan Kovid-19 sebebiyle online platformda yapılacak olan film festivali için Kars İl Göç İdaresi Müdürü Hikmet Andiç tüm halkımızı izlemeye davet etti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bugüne kadar yoğun çalışmalarının dünya kamuoyuna anlatılması adına düzenlediği Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nde son düzlüğe gelindiğini dile getiren Andiç, “Festival, insanlığın ortak kaderi göçün medeniyete katkılarını, toplumlar arasındaki kültürel etkilerini ve adaptasyon süreçlerini yeniden anlamaya davet edecek. Festival boyunca, dünyanın dört bir yanından ünlü isimler ile tecrübe paylaşımı, (Masterclass) alanında uzman isimlerle atölyeler, sinema profesyonelleri ve sektörel konuklarla paneller düzenlenecek. Dünyada ve Türkiye’de son beş yılda önemli festivallerde ödüle değer görülmüş film ve senaryolara yarışmalar sonrası toplam 26 bin Avro ödül verilecek.” dedi.

Andiç, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği festivale Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkı sağladığını ifade ederek, “Göç ve medeniyet temalı filmlerin gösterileceği festivalde film gösterim takvimi önceden açıklanacak. Sinema sektörünün önde gelen uluslararası ve ulusal ustalarının yer alacağı jüri, en iyi film ve senaryoları belirlemek için toplanacak. Festival kapsamında herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergiler hazırlandı. Bir kısmı göç, bir kısmı da dünyanın tarihi yerleri olacak özel sergileri VR gözlüklerle gezebilme imkânı da olacak. Festival konserleri ise sahne konseri gerçekliğinde, Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Uluslararası Göç Filmleri Festivali’ne 50’den fazla ülke, yerli ve yabancı 500’ün üzerinde sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve konuyla ilgili akademisyenleri ağırlamayı planlayan festival, sinema üzerinden göç ve göçmen meselesi hakkında farkındalık yaratmaya çalışacak. Etkinlik sırasında göç ve medeniyet temalı filmler üzerinden iki kategoride yarışma düzenlenecek. Uluslararası Uzun Metraj ve Uluslararası Kısa Metraj yarışmaları sonucunda üç ayrı ödül verilecek. Başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yapacağı festival sinemanın evrensel dilini ayağınıza getirecek.” diye konuştu.

Andiç, 14-21 Haziran 2020 tarihleri arası gerçekleşecek olan festivali Pazar Günü saat 18.00’de CNN Türk’te, youtube'de ve online platformda Migration FF’den tüm halkımızın takip edebileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler