Mülteci botu faciasında ölü sayısı 8’e ulaştı

Mülteci botu faciasında ölü sayısı 8’e ulaştı

6 kişinin cesedinin çıkarıldığı mülteci botu faciasında İzmir Valiliğinden gelen bilgiye göre, ölü sayısı 8'e ulaştı.

Mülteci botu faciasında ölü sayısı 8’e ulaştı

6 kişinin cesedinin çıkarıldığı mülteci botu faciasında İzmir Valiliğinden gelen bilgiye göre, ölü sayısı 8’e ulaştı.

İzmir’in Menderes ilçesi Gümüldür açıklarında 16 Suriyeli yasa dışı göçmeni taşıyan polyester olduğu tahmin edilen botun batmasıyla toplamda 8 kişi hayatını kaybetti. Biri çocuk 6 kişinin cesedinin cenaze aracına nakledilmesinin ardından İzmir Valiliğinden gelen bilgiye göre ölü sayısı 8’e ulaştı. 4 kişi ise yaralı olarak kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Sahil güvenlik komutanlığınca kayıp olduğu düşünülen diğer yasa dışı göçmenler için arama kurtarma faaliyetleri bir uçak ve bir helikopter desteğinde dört bot ile sürüyor.

8 MÜLTECİYE MEZAR OLAN BOT 5 KİŞİLİK ÇIKTI

İzmir’de 16 Suriyeli mülteciyi taşıyan ve 8 kişiye mezar olan botun, 5 kişi kapasiteli olduğu ortaya çıktı.

İzmir’in Menderes ilçesi Gümüldür açıklarında batan bot, 1 mil uzaklıkta bulunarak balıkçı teknesi vasıtasıyla kıyıya yanaştırıldı. 16 mültecinin taşındığı tahmin edilen botun en fazla 5 ya da 6 kişi kapasiteli olduğu öğrenildi. Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki bot, sahil güvenlik ekipleri tarafından ters durumdan düz hale getirildi. Batan bottan geriye ise su bidonun içine bulunan yakıt ve bir mülteciye ait olan sırt çantası kaldı.

Gümüldür’de arama kurtarma çalışmalarına ise halen devam ediliyor. Sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında bir uçak, bir helikopter ve 4 bot, geriye kalan mültecileri bulmaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler