Murtaza Karaçanta: Yola Devam …!

Murtaza Karaçanta: Yola Devam …!

Kars Belediyesi uzun kış mevsiminin ardından asfaltlama çalışmalarına kaldığı yerden start verdi.

Geçtiğimiz yıl kentin birçok noktasında asfaltlama çalışması yürüten Kars Belediyesi, kaldığı yerden işe koyuldu ve bu yıl hedeflenen yol yapım çalışmalarına; Bülbül Mahallesi üzerinde bulunan Kafkas Üniversitesi yolunun yapımı ile başladı.

Trafiğe kapatılan yolda çalışmaların ilk gününde iş makineleri tarafından hummalı bir kazıma çalışması yürütüldü. Çalışmalara başlanmadan önce taslak projeler hazırlandığına dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, proje dahilinde öncelik verilen yollarda çalışmanın başlatıldığını söyledi.

Geçen yıl bitirilmesi planlanan ama yetiştirilemeyen alanların önceliği olduğunu belirten Karaçanta, “Bildiğiniz gibi biz bu çalışmalara başlamadan önce plan proje ve taslak proje hazırladık. Bu projeye göre de hangi yollara öncelik vereceğimizle ilgili karar aldık. Bu manada geçen yıl yapmamız gereken ancak yetiştiremediğimiz ve çok önemsediğimiz üniversite yolundan başlayalım dedik. Allah nasip ederse ilk çalışmayı da üniversite yolundan başlatıp daha sonra diğer ara sokaklar ve caddelerimize gireceğiz.” dedi.

Kafkas Üniversitesi’nin şehrin dışarıya yansıyan yüzü olduğunu hatırlatan Başkan Karaçanta, buradaki çalışmaların sonunda ara sokaklara girileceğini de duyurdu. “Bugün kazmayı üniversite yolunda vurduk.” diyen Karaçanta, “Üniversite yolumuz bizim şehrimizin dışarıya yansıyan yüzüdür aynasıdır dolayısıyla çok önemsiyoruz bu yolun ortası refüjlü gidişli gelişli çift yönlü yol olarak yapacağız, Allah hayırlı uğurlu etsin diyorum. Karslı hemşerilerimize, üniversite öğrencilerimize ve eğitim elemanlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Tabii ki bu çalışma süreci içerisinde muhtemelen sıkıntılar olacak ondan dolayı da bizleri hoş görsünler öyle olmasa güzellikler olmuyor.” ifadelerini kullandı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler