MÜSİAD'ın Kars'ta Kurulması Yerel İş Dünyasını Hareketlendirdi, Ümitleri Artırdı...

MÜSİAD'ın Kars'ta Kurulması Yerel İş Dünyasını Hareketlendirdi, Ümitleri Artırdı...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'ın Kars'ta kurulmasının ardından bütün gözler MÜSİAD ve Kars'ta yapacağı projelere çevrildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kars Temsilciliği'nin Kars'ta kurulması yerel iş dünyasını da hareketlendirdi.

Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve başarıları ile tanınan Kars halkı tarafından sevilen ve sayılan iş insanı Şahin Aydın'ın Kurucu Başkanı olduğu MÜSİAD, Türkiye genelinde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde yaptığı çalışmalarıyla iş dünyasının etkin ve önemli bir kuruluşu olma özelliğini taşıyor.

Kars'ın gelişmesi ve kalınması yolunda önemli adımların atıldığının müjdesini veren MÜSİAD Kars Başkanı Şahin Aydın, Turizmin Kars için son derece önemli olduğunu, turizmle birlikte hayvancılığı, üretimi ve verimliliği, süt ve ürünlerinden, halıcılığa, bal ve kazcılığa kadar bölgenin her türlü potansiyelinin ayrı ayrı ele alınarak sektörel bazda önemli yatırımların geleceğini vurguladı.

Bakü - Tiflis - Kars demirden İpekyolunun Kars için büyük bir şans olduğunu ifade eden Aydın, Lojistik merkez ile Kars ticaretin merkezi oluyor. Bu anlamda bütün paydaşlarımızla birlikte bu fırsatı değerlendireceğiz. Dünyanın dört bir yanından Kars'a yatırım ve ön araştırmalarda bulunmak için gelmek isteyen iş insanları var. Büyük bir hazırlık içerisindeyiz. İlerleyen günlerde altyapısı tamamlanan projelerimizi  de kamuoyu ile paylaşacağız. Biz yalnızca Kars'ı, Kars merkez olarak düşünmüyoruz, Ardahan ve Iğdır ile de Kars ayrılmaz bir bütündür. Bu anlamda bütün projelerimiz kapsayıcı ve bütünleştirici olacaktır, dedi.

MÜSİAD Hakkında :   

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir “İşadamları Derneği”dir.

İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.

MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.

MÜSİAD ; 60.000'e yakın işletmeyi temsil eden, yaklaşık 1.800.000 kişiye istihdam sağlayan, yurt içinde 89 irtibat noktası bulunan, üyelerin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurumlarına ileten, yurt dışında 95 farklı ülkede toplamda 225 nokta ile hizmet veren bir sermaye platformudur.

Önceki ve Sonraki Haberler