Mustafa Aras: Bu Saldırı Birliğimize Yapılmıştır

Mustafa Aras: Bu Saldırı Birliğimize Yapılmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoy güzergahında meydana gelen çatışmada şehit olan askere Allah’tan rahmet, yaralı askere ise acil şifalar diledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Hain saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Aras, yapılan saldırının Cumhuriyetin ve Demokrasinin yılmaz savunucusu CHP’ye, aynı zamanda ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yapıldığını söyledi.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras,gazetecilerin sorularını Yardımcısı Erdal Doğanay, Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir ve Belediye Meclis Üyesi Mahir Aydem ile birlikte cevaplandırdı.

“Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun” diyen Aras; “Bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’deki bir programa katılmak üzere ilimize intikal etti. Biz bu güzergahı kullanan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilimizin basın mensuplarını ve partililerimizi bir araya getirip, sohbet etme düşüncesindeydik. Ama programın çok yoğun olması nedeniyle ve o güzergahın sıkıntılı olabileceğinden dolayı programın aksamaması adına Genel Başkanımız Harakani Havalimanı’ndan Artvin’e hızlı bir şekilde geçmek durumunda kaldı. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, buradan ayrıldıktan sonra Artvin programına katılmak üzere devam ettiği güzergahta Ardahan ilimizde de hiç durmadı. Artvin’e geçmekte olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki konvoya Artvin’in Şavşat ve Ardanuç ilçeleri arasında haince bir saldırı düzenlendi. Biz bu saldırıyı CHP Kars il örgütü olarak şiddetle kınıyoruz. Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırı cumhuriyetimize ve demokrasimizin yılmaz savunucusu CHP’ye, aynı zamanda ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yapılan saldırıdır. Biz bu saldırıyı CHP olarak şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan askerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun. Cumhuriyet Halk Partisi, 90 yıllık bir partidir. Biz kurulduğumuzdan bu güne kadar bir tek şeyi savunmuşuzdur o da demokrasi. Demokrasi hepimiz için geçerlidir ve biz ülke olarak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunun önemini iyice anlamış olduk. Tek yol demokrasidir ve başka bir önemli olan şey de bu ülkede laikliktir. Bizler laik ve demokratik düşüncelerden asla vazgeçmeyeceğiz, bu düşüncelerden vazgeçildiğinde ülkemizde yaşanan sorunlar ortadadır.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler