Mütevelli Heyeti Seçildi!

Mütevelli Heyeti Seçildi!

Kars İl Genel Meclisi 2015 yılı Ocak ayı 5. olağan toplantısına mütevelli heyeti seçimleri damgasını vurdu. Tartışmalı geçen seçimin ardından yapılan oylamayla üyeler belirlendi.

Mütevelli Heyeti Seçildi!

Kars İl Genel Meclisi 2015 yılı Ocak ayı 5. olağan toplantısına mütevelli heyeti seçimleri damgasını vurdu. Tartışmalı geçen seçimin ardından yapılan oylamayla üyeler belirlendi.

Toplantı Meclis Başkanı Necati Dallı başkanlığında İl Genel Meclis salonunda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından geçmiş toplantının tutanak özeti okutularak meclis üyeleri tarafından oylandı. Daha sonra toplantı tek gündem maddesi üzerinde gerçekleştirildi.

Merkez ve 7 ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde görev almak üzere sivil toplum kuruluşu olan ilçelerde 2 üye, sivil toplum kuruluşu olmayan ilçelerde ise 3 hayırsever vatandaş için seçim yapıldı.

Toplantıda gündem maddesi görüşülmeye başlandığı esnada söz alan Demokratik Bölgeler Bartisi İl Genel Meclis Üyeleri adına söz alan DBP gurup başkanı Mehmet Doğan, yapılan bu seçimin adaletli olmadığını mecliste DBP olarak 7 üye olduklarını belirterek, kendilerinin önerdiği şahıs veya üyelerin mütevelli heyetine seçilemediğini söyledi. Bu nedenle de yapılan seçimin içerisinde bulunmayacaklarını, AK Parti meclis üyelerinin fazla olması nedeniyle seçim ve atama sonuçlarının AK Parti meclis üyelerinin isteğine göre sonuçlandığını ifade ederek meclis salonunu tek ettiler.

DBP üyelerine salonu terk etmemeleri konusunda uyarıda bulunan Meclis Başkanı Necati Dallı, “Demokratik Bölgeler Partisi üyesi arkadaşlarım; lütfen oylama ve seçim henüz başlamadı. Yerinize oturun lütfen. Seçim ve oylamada sizde isim yazdırabilirsiniz” diyerek DBP gurup başkanı ve üyelerinin yerine oturmalarını istedi.

Uyarılara rağmen DBP gurubunun salondan çıkması üzerine Meclis Başkanı Necati Dallı şunları söyledi:

“Bu mecliste yapılan seçim ve karar maddeleri altına her parti üyesi oy kullanmaktadır. Ancak bu seçim ve oylama ile gerçekleşmektedir. Biz bugün burada DBP gurubuna isim yazdıramaz demiyoruz yazdırabilirsiniz ancak oylama usulü yapılmakta. Fazla oy alan kazanır ve bugün burada kimseye siz isim yazdırmazsınız demiyoruz ki. Herkes istediği isimi yazdırabilir. Ancak oylama sonucu ne olur bilinmez”

Konuşmanın ardından İl Genel Meclisi, merkez ve 7 ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde görev almak üzere sivil toplum kuruluşu olan ilçelerde 2 üye, sivil toplum kuruluşu olmayan ilçelerde ise 3 hayırsever vatandaşın seçimini yaparak üyeleri belirledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler