Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası Kars’tan başlatıldı

Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası Kars’tan başlatıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyasının lansmanını Kars’ta yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası Lansmanı programına katılmak üzere Kars’a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanatçı Yavuz Bingöl, 65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Vali Türker Öksüz, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun'un katılımıyla start alan Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası Lansmanında konuşan Yavuz Bingöl, “Ben 1’nci sınıfı Kars’ta okudum, babamın öğretmen olması nedeniyle ilkokulu 5 ayrı şehirde okudum. Sayın Bakanımızın bu projeyi Kars’tan başlatması benim için çok anlamlı ve heyecan verici oldu. Burada bulunan enstrümanlarla temas eden çocuk kin tutmayacağı, düşmanlık beslemeyeceği, o çocukların terörist olmayacağını, o çocukların canlı bomba olmayacağına eminim ben. Bu yüzden çok kıymetli bir proje yapıyoruz. Kıymetli ekiple çalışıyoruz. Aslında projeyi başlatmak kolay ama gerisini getirmekte biraz sıkıntılarımız var onu da hep beraber çözeceğiz, aşacağız inşallah. Kampanyanın 2023’e kadar benim gönlümden geçen 8 bin, 10 bin okulun müzik sınıfı şekillendirmek. Bu proje kapsamında sınıfların içine de aslında bir bağlama, öteki de bütün dünyanın kabul ettiği çocuklarımızın sesli kulağını gelişmesine neden olacak piyano. İleride kampanyamız biraz daha ete kemiğe bürünürse şekillenirse farklı enstrümanlar da bulunduracağız, koyacağız.” dedi.

 

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da öğretmenlerin Kars ve çevresinde kalma süreleriyle ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Biz bir önceki dönem de sayın bakanımızla beraber ve bu sıkıntıyı yaşayan birkaç il milletvekili ile beraber ülke çapında buna nasıl çare buluruz diye ciddi kafa yorduk, çalıştık. Milli Eğitim Bakanlarımız da buna eşlik ettiler ve şükürler olsun bunun bazı ayakları yavaş yavaş hayata geçiyor. Yavuz Bingöl bilsin ki; bundan sonra inşallah buralarda artık başladığı zaman eğitime bitirdiği zaman aynı öğretmeniyle birlikte gidecek öğretmenimiz olacak ve çocuklarımız da onların adını unutmayacaklar ve daha güzel eğitimler almış olacaklar.” ifadesini kullandı.

Vali Türker Öksüz de bugün Milli Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında imzalanan Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası Lansman toplantısı için bir araya geldiklerini anımsatarak, “Türkiye’nin bağımsızlığında önemli imzası bulunan Gazi şehir Kars, kadim medeniyetlerin beşiği olmuş, farklı kültürlere, medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve hala farklılıkların bir arada kardeşçe yaşadığı bir şehrimizdir. Bu lansman toplantısının şehrimizin bu özelliklerinin yanı sıra kadim Türk kültürünün bir öğesi olan Aşıklık geleneğini yansıtıldığı ve Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu, Şeref Taşlıova, Kağızmanlı Hıfzı ve adını sayamadığım birçok halk ozanı yetiştiren ilimizde yapılmasını sağlayan sayın Milli Eğitim Bakanımıza ve sayın Yavuz Bingöl’e şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Kars, aşıklık geleneği ve zengin f olklor çeşitliliğine ezelden beri kültürel mirasımızın odak noktası olmuş ve bugünde bu mirası yaşatmaktadır.” diye konuştu.

65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, “Her işte, her şeyde ekip uyumu çok çok önemli. Piyanonun o onlarca tuşunun her birinin ayrı ayrı tek başına anlamı olmayan ama bir arada çok anlamlı olduğu o harmonisi aslında ekip uyumunda da karşımıza çıkıyor. Her bir tuşu doğru kullanırsanız günün sonunda muhteşem bir ses, muhteşem bir dinleti, muhteşem bir ilgi çıkıyor. Milli Eğitim Bakanımız bizim olmazsa olmazımızdır. Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi Kars’ta da olmazsa olmazımız. Birkaç yıl önce yaptığımız çalışmada öğretmenlerimizin kalma süresi 9 aydı. Bunun anlamı şu; hiçbir öğrenci ikinci sene aynı hocayla ders göremiyor. Sağ olsun sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemi de dahil çare bulmak adına, çözüm bulmak adına önemli adımlar atıldı, Allah’a şükür artık bir öğrencimiz 5 yılı birden aynı öğretmende okuyamasa dahi en fazla 2 öğretmen de okuyor ve bu bizim şansımız. Ama istiyoruz ki değerli üstadımız değerli Bakanımız değerli hocamız inşallah bu bölgelerinde ülkenin de bu anlamda hem gerçeklerini hem ihtiyaçlarını bilen biri olarak daha iyi bir çözüm getirecek ama biliyoruz ki tek başına yapmayacak. Cumhurbaşkanımızın himayesi, Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminin desteği ve ekibiyle, ekip uyumu çok önemli, değerli Bakanım sağlayacaklar. Biz de ülke olarak çok daha iyi günlere yürüyeceğiz. Çünkü bugünümüzde geleceğimizde geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin inşallah kurmasıyla, gerçekleştirmesiyle olacak. Onlar bizim için çok önemli, onlar bizim için çok çok değerli ve inşallah onlarda emin ellerde diyoruz, dolayısıyla bu kampanyayı da bu anlamda çok çok önemsediğimizi, bize de her ne düşüyorsa bizim buranın tabiriyle baş-göz üstüne diyoruz, sizleri tebrik ediyoruz, saygılar sunuyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bugün Cevriye Tatış Ortaokulunda bir müzik sınıfındayız ve binlercesini belirli bir standarda ulaştırmak istediği miyiz bir projenin başındayız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak müzik sınıflarının altyapısını destekleme kampanyası neler yapabileceğimizi önümüzdeki haftalarda aylarda yıllarda rahatlıkla gelebileceğimizi gösterebileceğimiz düşünüyoruz. Kars’tan başladık. Çünkü Kars açıklar diyarı, sanatın nabzının attığı yer. İşini aşkla yapan herkesin aşıklar diyarından başlaması kadar doğal bir şey olamaz. Bu projenin bugün burada can suyunu vermek gibi bir niyetimiz var. Ve bu hedefi inşallah büyüyen bir fidana, ağaca, binlerce dala ulaştıracak bir bakış açısıyla sunmak istiyoruz. Sanatla ilgili göreve geldiğimiz ilk günden beri toplantı grubu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın çeşitli ortamlarda ve durumlarda defalarca ortaya koyduğu gibi, sanat gerçekten bizim için bir hayat ağacı, sanatın ince ayarından geçen her çocuğun nasıl şahsiyet bulacağı, nasıl estetik duygularla donanacağı, bu çerçevede bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz matematiği çok önemsiyoruz. Biz sanatı çok önemsiyoruz. Eğer bunları bütensel olarak her beraber, hep bir arada düşünemezsek, bunları bir araya getiremezsek, biz yarı bir insan yetiştirmiş oluruz. Tam insan olmak için sanatın birleştirici gücüne ihtiyacımız var. Sanatın dönüştürücü gücü ile çocuklarımızın nasıl kişilik sahibi olduğu, nasıl şahsiyetle olgunlaştığını çok rahatlıkla görmek mümkündür” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Yavuz Bingöl, öğrencilerle mini bir konser verdi. Öğrenci Nurcan Yıldız, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsüyle katılımcıları adeta büyüledi. Yavuz Bingöl’e saz ve söz ile eşlik eden Nurcan Yıldız isimli öğrenci sesiyle Bingöl ve Bakan Selçuk’u büyüledi.

muzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(1).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(2).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(3).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(4).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(5).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(6).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(7).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(8).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(10).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(11).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(12).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(13).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(14).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(15).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(16).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(17).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(18).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(19).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(20).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(21).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(22).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(23).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(24).jpgmuzik-siniflarinin-alt-yapisini-destekleme-kampanyasi-kars’tan-baslatildi-(25).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler