Nahçıvan’da düzenlenecek Nevruz Şenliklerine davet var

Nahçıvan’da düzenlenecek Nevruz Şenliklerine davet var

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Nahçıvan’da düzenlenecek olan Nevruz Şenliklerine tüm bölge halkını davet etti.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’u hoş ahvalle karşılamak amacıyla, 19 Mart - 23 Mart 2018 tarihleri arasında,halk yaradıcılığı günleri ve toplu şenlikler düzenleyecek.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, bu vesileyle düzenlenecek olan Nevruz Şenliklerine Konsolosluğun gören alanlarında bulunan Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Artvin, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van halkını davet etti.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada; Nahçıvan’da gerçekleştirilecek Nevruz şenliklerine katılmak isteyen vatandaşlara öncelikle vize konusunda olmak üzere çeşitli kolaylıklar sağlanacağı bildirildi.

Şenliklere ilişkin Konsolosluktan yapılan açıklamada: “Halkımızın zengin milli deyerler sistemini ve geleneklerini kendisinde barındırarak yaşatmaya devam ettiren bayramlar sırasında Nevruz müstesna öneme sahiptir. Halkımızn manevi dünyası ve hayata bakışı Nevruz bayramında oldukca güzel tesvir edilmişdir. Bu bayram bizim milli varlığımızın armasına dönüşmüşdür. Her yıl halkımız Nevruz bayramını büyük coşkuyla kutlamaktadır. Baharın gelişini hoş ahvalle karşılamak amacıyla 19 Mart 2018 - 23 Mart 2018 tarihlerinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde halk yaradıcılığı günleri ve toplu el şenlikleri düzenlenecektir. Tüm illerimizdeki vatandaşlarımzı şenliklere davet etmekden büyük mutluluk duyar ve hayırlı bayramlar dileriz.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler