Nahçıvan'dan Kars'a, İmece Usulü Çevre Düzenlemesi Kampanyası

Nahçıvan'dan Kars'a, İmece Usulü Çevre Düzenlemesi Kampanyası

Bizler de diyoruz ki ‘Neden Kars’ta da olmasın..!

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Azerbaycan Kars Başkonsoloslu Nuru Guluyev, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un yıllar önce ülkesinde başlattığı imece usulü çevre düzenlemesi kampanyasını Kars’ta Merhum Haydar Aliyev’in büstünün de içerisinde bulunduğu parkta uygulamaya başladı.

Başkonsolos Guliyev, her Cumartesi günü kendisiyle birlikte başkonsoloslukta görevli konsolos yardımcıları ve diğer görevliler ile birlikte Haydar Aliyev Parkında çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyor. 

Guluyev ve görevliler hafta sonları parkta imece usulü temizlik çalışmaların yanı sıra, ağaçların ve çiçeklerin bakımını, budama işlerini ve sulamasını birlikte yapıyor. Çevredeki çöpleri de toplayan personel, geçtiğimiz günlerde de parkta bulunan ağaçların bakımını yaptıktan ve kurumuş dallardan arındırdıktan sonra parazitlere karşı kireçleme işlemleri gerçekleştirdi.

Park ve çevresindeki yeşil alanı ve bakımı gören çevre sakinleri ise Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’in Nahçıvan’dan Kars’a taşıdığı imece usulü temizlik kampanyasının önemine dikkat çekerek, bu kampanyanın şehir merkezinde bulunan tüm park ve yeşil alanlarda da vatandaşların ve diğer devlet kurumlarında görevli gönüllüler tarafından hayata geçirilmesinin önemine değindiler. 
Öte yandan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un ülkesinde başlattığı imece usulü çevre temizliği kampanyasının kısa bir sürede tüm ülkeye yayıldığı öğrenildi. Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’un başlattığı kampanya ile ülke genelinde faaliyet gösteren tüm kurumlar, o kurumun baş sorumlusu vali, başkan, müdür yada muhtarlar başta olmak üzere gönüllülerden bir gurup oluşturuyor. Her hangi bir kurumun başında olan en yetkili kişi öncülüğünde oluşturulan gurup, şehirde veya Hançıvan’ın her hangi bir bölgesinde, mahalle, sokak veya bir parkını kendisine tahsis ederek hafta sonları bir gün orada çevre düzenlemesi ve temizliği yapıyor. Böylece tüm kurumlar bir şehri, ilçeyi veya köyü bölgelere ayırarak kendilere tahsis ettikten sonra çalışmalar sonuna kadar devam ediyor. Böylece imece usulüyle o şehir veya ilçe tepeden tırnağa yemyeşil ve pırıl pırıl oluyor.

Bizler de diyoruz ki ‘Neden Kars’ta da olmasın..!

nahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(1).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(2).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(3).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(4).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(5).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(6).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(8).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(9).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(10).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(11).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(12).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(13).jpgnahcivandan-karsa,-imece-usulu-cevre-duzenlemesi-kampanyasi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler