Naif Alibeyoğlu özeleştiri yaptı; 3 sorunu çözemezsem istifa edeceğim…

Naif Alibeyoğlu özeleştiri yaptı; 3 sorunu çözemezsem istifa edeceğim…

Canlı yayında gazetecilerin dobra dobra sorularını cevaplayan DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, 3 yıl içerisinde Kars’ın en temel 3 sorununu çözemediği taktirde istifa edeceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, Serhat TV’de yerel basın mensuplarıyla canlı yayında bir araya geldi. Gazetecilerin dobra dobra sorularını cevaplayan Alibeyoğlu, özeleştiri yaparak geçmişte seçimi aslında kazandığını ancak belediye meclis üyesi adaylarını doğru belirlemediği için az bir farkla seçimi kaybettiğini söyledi.

31 Mart’ta Kars halkı tarafından Belediye Başkanlığı görevine yeniden getirilirse Kars’ın en temel sorunları olan çöp, yol ve su sorununu ilk 3 yıl içerisinde çözemediği taktirde Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyledi.

Kars’ta 10 yıl Belediye Başkanlığı görevini yaptığı süre içerisinde çok sayıda ulusal ve uluslararası festival, etkinlik ve konserler yaptığını ve bu etkinlikleri de Kars Belediye Başkanlığının 1 kuruşunun dahi .harcanmadan yapıldığını kaydeden Alibeyoğlu, Kars’ın yeniden kaybedecek bir 5 yılının daha olmadığını söyledi.

Kars halkının neden kendisini seçmesine de değinen Alibeyoğlu, Kars’ta huzur sağlayacağını, mafyalaşmayı bitireceğini dile getirerek, temlik olayını durduracağını ve gerçek borçluların borçlarını ödeyeceğini, usulsüzlük halinde yargıya başvuracağını kaydetti.

Gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Alibeyoğlu, projelerini canlı yayında şöyle sıraladı;

İlk önceliğimiz her geçen gün kentimizi daha karmaşık hale getiren, defalarca delinen ve ihlal edilen Şehir İmar Planını yeniden düzenlemek olacaktır. Ranta dayalı imar uygulamasına asla izin vermeyeceğiz. Yeni düzenlemelerle mahalleler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldıracağız.

Yol, su temizlik şehrimizin en temel üç sorunudur. Bu sorunun kalıcı bir şekilde çözümlenmesi için belediyemiz bütün olanlarını seferber edecektir.

Kentimizin hemen hemen bütün yollarını yapmıştık. Bakımsızlık yüzünden yollarımız bozuldu. Yollarımız kötü. Belediyenin önü bile bozuk. İlk hizmet yılımızda öncelikle kenar mahallelerden başlayarak tamamıyla bozuk durumda olan yolların yapılmasını sağlayacağız.

Raylı Sistem ve Teleferik projelerimiz kaldığı yerden devam edecektir.

Bayburt Barajı’ndan gelen suyun hijyenik olmadığı raporlarla da kesinleştiğinden Çerme’den getirttiğimiz suyu ek tesisler yaparak kentimizin su ihtiyacını hemen bu sene içinde çözeceğiz.

Çöp konusunda kentimizin imajı çok kötü. Kentimizin temizliği ile ilgili olarak da yapacağımız ilk iş kentimizin çöplerini ayrıştırarak yapılacak olan çöp arıtma tesislerinde ekonomiye kazandırmaktır.

İkinci önemli görevimiz de kanalizasyon arıtma tesisinin kurumasıdır.

Kentimizi daha görünür kılmak için cadde, sokak ve ağaçların aydınlatılması sağlanacaktır.

Kentimizin ulaşımını daha rahat hale getirmek için ihtiyaç duyulan yerlerde alt ve üst geçitler yapılacaktır.

Kentimiz yeniden Engelli Dostu kimliğine kavuşturulacaktır.

Semt Spor Alanları, engelli bireylerin kendilerine sunulan hizmetlere daha rahat erişimi, çocuklarımızın rahatlıkla oynayabilmeleri ve hoşça vakit geçirebilmeleri için kendilerine tahsis edilecek alanlar belediyemizin öncelikleri arasında olacaktır.

Kente katkı sunan değerlerimiz isimleri park ve mekanlara verilerek eskisi gibi onurlandırılacaktır.

Sent pazarları esnaf ile tüketiciyi buluşturan modern mekanlara dönüştürülecektir.

Yaptırdığımız ancak sonradan kaderine terk edilen Otogarı yıl içinde bitirip hizmete açacağız.

Eski otogarı belediyemizin itfaiye ve kademe birimi haline dönüştüreceğiz.

Yaptırdığımız belediye binasını ek hizmet binalarımızdan biri olarak hizmete sokacağız.

Başkanlık Konutunu yeniden kapalı ve işlevsiz olan ‘Kadın Çalışma Atölyeleri’ olarak hizmete sunacağız.

Kadınların üretim süreçlerine daha etkin katılabilmeleri için iş ve istihdama odaklanan faaliyetlere hız verilecektir.

Kadın girişimciliğinin desteklenmesi için belediyemizin bütün olanakları seferber edilecektir.

Kapatılan Kadın Dayanışma Merkezi yeniden açılacaktır.

Yeni Hayvan Pazarı yıl içinde faaliyete geçirilecektir.

Organize Besi Bölgesi için Karadağ’ın arkasındaki bölgeyi belirlemiş, projelendirmiştik. Arsa bedelini Tarım Müdürlüğü’ne yatırmıştık. Başta hükümetimiz ve kurumlarımızla acilen bu projenin faaliyete geçirilmesini sağlayacağız.

Toptancı Sebze Hali yeniden işlevine kazandırılıp çevre düzenlemesi yapılacaktır.

Belediye hizmetlerine daha hızlı cevap verebilmek için yeni iş makineleri alınıp hizmete sunulacaktır.

Şehrimizdeki eğitim ve ibadet mekanlarının taleplerine hızla cevap verilecektir.

Hemşehrilerimizin ebedi istirahatgahı olan mezarlıklarımızın ağaçlandırılması ve çevre düzenlemeleri yapılacaktır.

Cenaze konvoyları şehir içi trafiğe aksatmaktadır. Bu sebeple Asri Mezarlığın yanına cami ve cenaze hizmetlerinin verileceği bir kompex yapılacaktır.

Her mahallede Taziye Evlerinin yapılmasını sağlayacağız.

Yaptırdığımız parklara ilaveten yeni parklar yaparak hizmete sokacağız. Her mahallede mahalle sakinlerinin dinlenmesi için yeni parkla ve çocuk oyun alanları yapacağız.

Havuzları ve Kayabaşı’ndaki şelaleyi yeniden faaliyete geçireceğiz.

Hiçbir plana dayanmadan gerçekleştirilen imar uygulamaları yüzünden çarpık kentleşmenin mağduru olan şehrimizin yeşil alanlarının korunması ve geliştirilmesi en önemli önceliklerimiz arasında olacaktır.

10 yıldır kullanılmadığı için neredeyse paslanan Ağaç Dikme Aracı faaliyete sokularak; yol kenarları, yeni park ve kent ormanı projelerimizde kullanılacaktır.

Sözleşme gereği doğalgaz şirketinin 8 yıl önce bitirmesi gerekirken, kentin tamamına doğalgazın verilmesi ile ilgili taahhüt yerine getirilmemiştir. Bu hizmetin yıl içinde hemşehrilerimize verilebilmesi için müdahale edilecek ve bütün gerekli adımlar atılacaktır.

Kars Çayı ıslah edilecek ve Porsuk Çayı gibi çevresiyle beraber hemşehrilerimizin kullanımına sunulacaktır.

Kaliteli ve ucuz beton üretimi için yaptığımız ve araç gereciyle birilerine peşkeş çekilen Kum Eleme ve Hazır Beton Santrali yeniden yapılacaktır.

Daha kaliteli ve ucuz ekmek üretmek için kurduğumuz Belediye Halk Emek Fabrikası gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yeniden hizmete açılacaktır.

Daha çağdaş hizmet vermek amacıyla Muhtarlık Binaları yapılacaktır.

Taksici esnafına yakışır çağdaş Taksi Durakları yapılacaktır.

Kars’ın en önemli sorunlarının başında Otopark sorunu gelmektedir. Yeni otoparklar yapacağız. Trafik Şube Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Şoförler Odamızla; değerli hemşerilerimizin görüşü de alınarak, tıkanan trafiğin çözümüne ilişkin yeni uygulamalar başlatılacaktır. Yaptırdığımız çok Katlı Otopark amacına uygun olarak köy minibüslerinin hareket noktası haline getirilecek, zemin kattaki şehir içi dolmuşlar faaliyetlerine devam edecektir. Dolmuş esnafı ile birlikte sorunlarını konuşup birlikte çözüm üreteceğiz.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına sünnet hizmeti vermeye devam edeceğiz.

10 yıldır kullanılmayan belediye İftar Çadırları ramazan aylarında yeniden hizmete sokulacaktır.

Sarıkamış Kayak Tesislerine belediyemizi hissedar yapmıştık. Ancak şu an temsil dahi edilmiyoruz. Bu ortaklığımızı fiiliyata dönüştürüp yeniden yönetimdeki yerimizi alacağız.

İlk defa bizim başlattığımız ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma’ etkinliklerimizi uluslararası boyuta taşımak için valiliğimiz ile birlikte her türlü girişimi başlatacağız.

Spor;

Karsspor’u yeniden şahlandıracağız. Tesislerini yeniden düzenleyeceğiz. Mahallelerde spor alanları yapacağız. Sporun Her Dalına Destek vermeye devam edeceğiz.

Belediyemize ait olan Aytemiz Spor Sergi Sarayı’nın belediyemize yeniden devrini sağlayacağız.

Kars, Şehir Stadyumu olmayan tek şehir. Yeni şehir stadyumu için yer tahsis ettik, ancak öyle kaldı. Buraya yeni stadyum yapılması için gerekli girişimleri başlatacağız.

Kültür;

Kentimizle ilgili pek çok etkinliğin yapılabilmesi için Çok Amaçlı Kültür Merkezi yapacağız.  Bu mekânda şehrimizin tanıtımı için kent kurultayları, konferanslar ve kongreler düzenleyeceğiz.

Şehir Tiyatromuz yeniden kurulacak ve izleyicileriyle buluşacaktır.

‘Uluslararası Kafkas Kültürleri Festivali’, ‘Uluslararası Altın Kaz Film Festivali’, ‘Uluslararası Murat Çobanoğlu Aşıklar Bayramı’ ve festivallerimiz yeniden başlatılacaktır.

Şeref Taşlıova’nın naaşı ailesinin oluruyla Ankara’dan Kars’a getirilecek ve Murat Çobanoğlu'nun yanına defnedilerek iki seven kardeşin birbirine kavuşması sağlanacaktır.

Turizm;

Artık Çıldır Gölü'nün hemen kıyısından Tiflis ve Bakü'ye giden bir demiryolu var. Sarıkamış, Kars ve Çıldır Gölü arasında turizm amaçlı tren seferleri yapılması için girişimde bulunacağız.

Sarıkamış ve Çıldır Gölü üzerinde Norveç'teki kardeş kentimiz Kirkines Belediyesi'nin desteğiyle kurt köpekli ve ren geyikli kızak getirilmesini, ayrıca atlı kızak ve snowmobillerle safari düzenlenmesini sağlayacağız.

Başlattığımız Tarihi Binaların Restorasyonuna devam edilecek. Bu bölge altyapısı ve çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılacaktır.

Hamamlar, Namık Kemal Evi, Aynalı Köşk vb. tarihi binalar faaliyete geçirilecektir.

Belediyemize ait Topçunun Değirmeni restore edilerek ‘proje ve uygulama merkezi’ne dönüştürülecektir. Bu merkezde somut ve somut olmayan kültürel mirasın envanteri çıkarılarak şehrimizin bütün potansiyelini harekete geçirmek için projeler üretilecek.    

Göçü tersine çevirmek ve Kars’a dönüşü sağlamak amacıyla Boğatepe köyünü model alarak bütün köylerimizde organik üretim, bilinçli besicilik ve yayla turizmini geliştirmek için belediyemiz ve diğer kurumlar öncülüğünde topyekün kalkınma seferberliği başlatılacaktır.

Dönemimizde kentimiz yaptığımız altyapı çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler neticesinde ‘Marka Kent’, ‘Kadın Dostu Kent’ ve ‘Çocuk Dostu Kent’ olarak ilan edilmişti. Kentimizi bu kimliğine yeniden kavuşturacağız.

‘Geleceğin Kars’ını elbirliği ile yaratabilmek’ için ve kentimizin vizyonu ile ilgili daha pek çok projeyi hayata geçirebilecek yetkin kadroya ve deneyime yalnız biz sahibiz.

Kars Yeniden...

Ortak Kader ve Ortak Çözüm İçin Hep Birlikte...

Artık Kederi Biz Karslılar, Kaderi Başkaları Belirleyemeyecek...

Yerelde Birlik, Yerelde Kardeşlik, Adımız Kars Partisi...

naif-alibeyoglu-ozelestiri-yapti;-istifa-edecegim….jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler