Nasıl Bir Gençlik?

Nasıl Bir Gençlik?

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi'nin Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Konferans Salonunda "Nasıl Bir Gençlik?" konulu düzenlemiş olduğu programa Başbakanlık Müşaviri Doç.Dr Kudret Bülbül katıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kafkas Üniversitesi Prof. Dr Adem Üzümcü, İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş ve İl Yönetimi, Kafkas Üniversitesi Akademisyenleri, AK Parti Kars İl Yönetimi, Kars STK Temsilcileri ve Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Öğrenci ve idarecilerinin de katıldığı programda Kudret Bülbül, öğrencilerle buluştu.

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından kürsüye davet edilen Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Kendini geleceğe hazırlarken, sadece sınavlara odaklanmayan, kendi kimlik, kültür ve medeniyetinin zenginliğininde farkında olan bir gençlik. Türk ve Müslüman Dede Efendinin yanı sıra 3. Selim hocası Rum Asıllı İzak efendiden bir şeyler terennüm edebilen bir gençlik. Hiç olmazsa Ziya Paşa’dan birkaç beyit okuyabilen bir gençlik… Geleceği için hazırlanırken, dil barajları nedeniyle çekinen, dil koşulu koyan kuruluşlardan kaçınan değil, birden fazla dil bilen bir gençlik.”O gençliği karşımda görüyorum” demeyi çok isterdim. Ama o gençliğin ne kadar yakınındayız bunun takdirini siz sevgili gençlerimize bırakıyorum. Sözlerim can sıkıcı olabilir, ama lütfen bunları size hak ettiği anlamı yükleyen ve değer veren dertli bir yakınınızın/büyüğünüzü sözleri olarak algılayın. Hayatta er yada geç herkes gerçeği görür. Başarılı olanlar gerçeği vaktinde görenlerdir. Gençlik çağı berhava edilirse, maalesef bunun telafisi yoktur.” ifadelerini kullandı.

Anılarını anlatan Doç. Dr. Kudret Bülbül, ardından “GÖÇ DUD, REKABETÇİ OL” garantili iş formülü konusuna değindikten sonra, “Yani söz artık memleketimiz gençlerindedir. Ben buna yürekten inanıyorum.” dedi ve program sonunda öğrenci arkadaşların yanlarında getirdikleri kitaplara imza atıp hatıra fotoğrafı çektirdi ve katılımcılara teşekkür etti.

nasil-bir-genclik-(1).jpgnasil-bir-genclik-(2).jpgnasil-bir-genclik-(3).jpgnasil-bir-genclik-(4).jpgnasil-bir-genclik-(5).jpgnasil-bir-genclik-(6).jpgnasil-bir-genclik-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler