Nevzat Kal güven tazeledi

Nevzat Kal güven tazeledi

Toç Bir-Sen 42 nolu Kars Şube Başkanlığı'nın 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçimde üyelerin tamamının oyunu alan Nevzat Kal, 2. kez şube başkanı seçildi.

Nevzat Kal güven tazeledi

Toç Bir-Sen 42 nolu Kars Şube Başkanlığı’nın 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçimde üyelerin tamamının oyunu alan Nevzat Kal, 2. kez şube başkanı seçildi.

Kars-Ağrı ve Iğdır İllerinden üyelerin katıldığı kurulda konuşma yapan Nevzat Kal, şunları söyledi:

“Başta Memur-Sen kurucu başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, Sendikamızın yetkiye taşınmasında büyük emeği geçen yönetim kurulu üyelerimizden  Serdar Güllüoğlu’nu, Tahsin Suda’yı, Üyelerimizde Ali Rıza Akbulak’ı ve  Sendikamızın çeşitli kademelerinde görev almış olup, ahirete intikal eden bütün emektaşlarımızı rahmetle anıyor, çok kıymetli ailelerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. 30 Haziran 2012 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kurulumuz neticesinde Şube Yönetim Kurulunda, Denetim Kurulunda, Disiplin Kurulunda, Kadın Komisyonunda, İş Yeri Temsilciliklerimizde ve sendikamızın çeşitli kademelerinde bu güne kadar görev yapan ve en zorlu günlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen  bütün arkadaşlarımın emeğine huzurlarınızda özel bir teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Bu vesile ile; Şube Başkanlığımızın çeşitli kademelerinde görev almış olup ancak tayin ve nakil nedeniyle İlimizden  ayrılan İlk İl Başkanımız Yavuz Dede Taçyıldız’ı, Şube Başkan Vekilimiz Mehmet Üstünyer’i, Şube Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Bulut’u, Murat Uğur’u, Şeref Çakır’ı, Kadın Komisyonu Başkanımız Pervin Sürmeli’yi, Denetleme Kurulu Üyelerimiz Mehmet Ali Yılmaz’ı, Sevgi Gündüz’ü, Mehmet Pala’yı, Hakkı Sarıoğlan’ı , Evren Gürpınar’ı, 1 Olağan Genel Kurul Sonucu Sendikamız Yönetiminde bu güne kadar görev  yapmış olan Yönetim Kuruluna ,Denetim Kuruluna ,Disiplin Kuruluna ,Kadın Komisyonuna , İş Yeri Temsilcilerimize  ve şu anda zaman açısından isimlerini sıralayamadığım daha bir çok üye arkadaşımı da buradan saygı ve sevgi ile yad ediyor, sendikamıza vermiş oldukları emek ve desteğe teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamlarında aileleri ile birlikte sağlık ve afiyet diliyorum. 

Bugün 30 Haziran 2012 tarihinde 1. Olağan Genel Kurulunu yapmış olduğumuz 42 nolu Kars Şube Başkanlığımızın 2. olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız.

2. Olağan Genel Kurulumuzun  Kars-Iğdır ve Ağrı İllerindeki tüm üyelerimize, çalışanlarımıza, örgütümüze, çalışma hayatına, sorumluluk alanımızda bulunan Kurumlarımıza  hayırlı olmasını diliyor, Sendikal mücadelemizde bizlere desteklerini esirgemeyen ve  büyük emeği olan siz Üyelerimize, İş yeri Temsilcilerimize, İl ve İlçe Temsilcilerimize, emeği geçen bütün herkese  huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.

Konfederasyonumuzun üstlenmiş olduğu misyona paralel olarak, 30 Haziran 2012 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kurulumuzda bana ve Yönetimime vermiş olduğunuz destek ve güç ile  hiçbir zaman sorunların ötelenerek birikmesinden yana değil, Hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün paydaşı olduk. 1. Olağan Genel Kurulumuzda yetki almanın hemen akabinde işe koyulduk, üyelerimizin ve çalışanlarımızın sorunlarına bire bir eğilerek bir çok problem ve sorunun çözülmesi konusunda gayret sarfettik. Üyelerimizin sıkıntılarını mahallinde kurum amirlerimiz ve kurum idarecileri ile karşılıklı diyolog ve anlayış içerisinde çözüme kavuşturmanın çaba ve gayretini gösterdik. Bu anlamda  üyelerimizin bir çok sıkıntısını da çözüme kavuşturmuş olduk. Buradan bizlerle bu diyalog ortamını paylaşan Kıymetli Kurum Amirlerimize de Teşekkür etmek istiyorum.

Genel anlamda ise çalışanlarımızın ve çalışma hayatının sıkıntılarını çözüme kavuşturma yönünde yapmış olduğumuz bir çok çalışmayı içerir raporlarımızı da Genel Merkeze  taşımanın gayreti içerisinde bulunduk. Bu anlamda bir ayağımız devamlı olarak Ankara’ da oldu. Yani seçilen bir Yönetim olarak içimize kapanmadık, yerimizde oturmadık,   Genel Kurul Üyelerimizin omuzlarımıza yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincinde Şube Başkanlığımız sorumluluk sahasında bulunan tüm üyelerimizin sorunları ile yakından ilgilenmenin, problemleri çözüme kavuşturmanın, her fırsatta üyelerimiz ile geniş kapsamlı istişare toplantıları ile bir araya gelmenin çabası ve gayreti içerisinde bulunduk. Gerek Mahallinde, Gerekse Genel Merkez düzeyinde üyelerimizin sıkıntılarını gidermenin yoğun bir koşturmacısı içerisinde bulunduk. . Şube Başkanlığı konumuna geldikten sonra üyelerimizin sorunlarını etkin bir şekilde ve süratle gidermenin hazını yaşadık. Çalışmalarımızla üyelerimizin sosyal ve özlük haklarında hissedilir iyileştirmelerin yapılmasına öncülük ettik. Durmadan, yorulmadan, koşan, terleyen, sorun çözmeye şartlanmış bir yönetim olarak düzenli bir şekilde üyelerimizin görev yaptığı iş yerlerinde üyelerimizle bir arada bulunmanın çabası içinde bulunduk. Çalışanlarımızın Bakanlığımız ve Genel Müdürlüklerimiz düzeyindeki bir çok sıkıntısını çözüme kavuşturmanın mutluluğunu sıkıntıları çözülmüş üyelerimizle birlikte bizlerde yaşadık. Bütün bu sıkıntıları çözüme kavuştururken; Gücümüzü ;  Konfederasyonumuzdan, Genel Merkezimizden ve sendikamızı oluşturan onurlu, kararlı,  şahsiyetli, her türlü haksızlıkla, ilkesizlikle mücadele etmekten yılmayan, saygın duruşunu bozmayan ve hiçbir güçten etkilenmeyen erdemli Siz TOÇ BİR-SEN üyelerinden ve sendikal değerlerimizden aldık.

Sendikamızın ve Şube Başkanlığımızın Misyonu; Ülkemizin demokratikleşme, ekonomik gelişme, sanayileşme, tarımsal ve Gıda Güvenliği açısından hatırı sayılır bir yere gelmesi; Milletimizin dolayısıyla da tarım - orman ve çevre çalışanlarının refah seviyelerinin artırılmasıdır.

Bunun için, Yetkili Sendika Toç Bir-Sen olarak çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarında elde edilen kazanımlarının tamamının altında Konfederasyonumuzun ve Sendika Genel Merkezimizin imzası bulunmaktadır.

Orman İşletme Müdürlüklerindeki üyelerimizin Yangın Tazminatı, Tar-Gel Personelinin imza yetkisi ve köyde ikametlerinin sonlandırılması, 4/C li personelin maaşlarındaki 100 de 100 e yakın artış, tayin ve nakillerdeki zorlukların bertaraf edilmesi, memur maaşlarına yapılan zammın emekli keseneğine dahil edilmesi ve buna bağlı olarak emekli maaşı ve ikramiyesinde kayda değer bir artışın elde edilmesi gibi şu anda fazla zamanınızı almamak adına sıralamadığım yüzlerce kazanımın altında Memur-Sen ve Toç Bir-Sen ‘ in imzasının bulunduğunu bilgilerinize sunmak isterim.

Ancak yapacak işimiz bitti mi? Hayır daha çok işimiz ve kat edeceğimiz daha uzun bir yol olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu Anlamda ;

4/B ve 4/C statüsündeki personelin kadroya alınması, ek gösterge rakamlarının günün şartlarına uygun hale getirilmesi ve unvanlar bazında yükseltilmesi, denge tazminatının emekli keseneğine tabi ücret olarak değerlendirilmesi, çalışan maaşı ile emekli maaşı arasındaki uçurumun giderilmesi, fiilen çalışılan hizmet yılının (30 yıl üzeri) tamamının emekli ikramiye yılı olarak değerlendirilmesi, 5. ve 6. Bölgelerde zorunlu çalışma süresini tamamlayan personelin bu bölgelerde gönüllü çalışmaya devam etmesi halinde bir şekilde ödüllendirilmesi, lisans tamamlama programının hayata geçirilmesi gibi bu ve buna benzer çalışanlarımızın ve çalışma hayatımızın birçok sorununun çözümü noktasında çabalarımızın devam edeceğini de belirtmek isterim.

Şunu ifade etmeliyim ki;  Derdimiz, siz çalışanlarımızın dertleridir, gücümüz üyelerimizin gücüdür. Amacımız sorumlu olduğumuz siz üyelerimizin mutluluğudur. Bu anlamda yetkili sendika olarak hak ve mücadele anlayışımızı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlıkla devam ettireceğiz.

“Bu bağlamda Tarım, Orman ve Çevre çalışanlarının teveccühünü kazanmış olan yetkili sendika olarak, üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun bilincinde olacağımızdan ve mücadelemizi Sendikamızın Tüzüğü doğrultusunda ve genel kurallar dahilinde;  gönül birlikteliği yapmış olduğumuz siz kıymetli üyelerimizin menfaatlerini önceleyerek kararlılıkla sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Belirtmek isterim ki; TOÇ BİR-SEN Genel Merkezince yapılan değerlendirme neticesinde Yüzdelik dilimde en çok üye yapan İller arasında Kars İlinin Türkiye 2 cisi olması hepimizi gururlandıran bir başarı olarak kayıtlara geçmiştir.  Yakalamış olduğumuz bu başarı bir kişiye bağlı bir başarı değildir. Bu başarı sizlerin katkısı, çabası, desteği ile yakalanmış bir ekip başarısıdır. Yani sendikal başarı kişiye bağlı olmayan bir ekip çalışmasının ürünüdür. Kişiler gelip geçici TOÇ BİR-SEN ise kalıcıdır. Bu başarı şahsıma ait  bir başarı değidir, bu başarının mimarı sizlersiniz. Onun için bu kişi olmazsa Toç Bir-Sen olmaz veya zayıflar düşüncelerine katılmam mümkün değildir. TOÇ BİR-SEN’ i güçlü ve etkili kılan  yukarıda belirtmiş olduğum çalışma hayatında ve çalışanlarımızın hak mücadelesinde vermiş olduğu takdire şayan çalışmaları ve ilkeleridir. Bu gün bu sendikanın yönetiminde bizler yarın ise sizlerden birileri olacaktır ve bu başarı katlanarak büyüyecek ve bir adım daha ileriye taşınacaktır. Buna hiçbir kuşkum yoktur.

Bugün burada bulunan sizler, Şubemizi yönetecek olan Şube Yönetimini belirleyeceksiniz. Bilmenizi isterim ki;  Sendikal mücadelemizde her daim sizlerle birlikte; sizin dertlerinizi kendilerine dert edinecek, sendikal mücadelede siz üyelerimizin hak ve çıkarlarını her türlü imtiyaz ve ayrıcalığın üstünde tutacak ve sizinle beraber bu  yolda kol kola gönül gönüle  yürüyecek bir yönetim oluşturduğumuzdan emin olabilirsiniz.Bu duygu ve düşüncelerle; Tekrar 2. Olağan Genel Kurulumuzun Çalışma hayatımıza,  sendikamıza ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerken,   Yönetim Kurulumu oluşturan Kıymetli arkadaşlarım adına  hepinize saygı ve selamlarımı sunuyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum. kha

Önceki ve Sonraki Haberler