Numan Kurtulmuş'tan 'Bahoz Erdal' Açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan 'Bahoz Erdal' Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü haberinin henüz teyit edilmediğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında saat 09.15'te Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş kameraların karşısına geçti. 

Kurtulmuş, 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada  "Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair haberler var ancak teyit edilmedi. Bilgiler teyit edilirse resmi açıklamalar yapılır. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir" ifadelerini kullandı.

BAYRAMDA YAŞANAN TRAFİK KAZALARI

- Çok sayıda vatandaşımızın Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı seyahatlerde kaza sonucu hayatını kaybettiğini görüyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölümlü trafik kazalarında ciddi bir azalış var. Yolların iyileşmesi bunda önemli bir etken. Türkiye'nin ölümlü trafik kaza oranını sıfıra indirme konusunda çalışmalarımızı başlatacağız. 

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

- Suriyeli mültecilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor. Vatandaşlık verilmesi konusunda çalışmalar tamamlanmadı. Bu çalışma netleşmiş değildir. Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler