Nusaybin Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Nusaybin Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Osman Vurgun ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın naaşı, düzenlenen uğurlama töreninin ardından memleketlerine gönderildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Osman Vurgun ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır için uğurlama töreni düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının getirilmesiyle başladı. Ardından öz geçmişleri okundu. Bu sırada oğlunun tabutuna sarılan şehit Sedat Sağır'ın annesi Kürtçe, “Oğlum nereye gidiyorsun, ben sana ‘gel bırak’ dedim. Bu bizim kaderimiz mi? nerden bilirdim bizim de ocağımız sönecekti. doktorlar çare bulamadı mı yaşaman için? Oğlum beni yıktın, ben sensiz ne yaparım" diye ağıtlar yaktı.

Tören, konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı İsmail Ünal’ın şehitler için dua etmesiyle sona erdi.
Törenin ardından Uzman Çavuş Osman Vurğun’un naaşı memleketi İskenderun, Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın naaşı ise memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler