O Hırsızı İstanbul Polisi Değil, Kars Polisi Yakaladı

O Hırsızı İstanbul Polisi Değil, Kars Polisi Yakaladı

İstanbul'da da hırsızlık yapan bir şahıs Kars'ta yaptığı hırsızlık sonucu yakayı ele verdi.

Geçtiğimiz hafta Kars Merkez Mahallesinde ikamet eden bir şahsın evinden 4 bin 500 TL değerinde Samsung marka televizyon ve 1 bin 400 TL nakit para çalındı. Şahıs olayı 155 Polis İmdat Hattına bildirdi. Olayın aydınlatılmasına yönelik Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri çalışma başlattı. Olay yeri ve civarından temin edilen kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelinin eşkal bilgileri tespit edidi. 

Tespit edilen eşkal bilgileri doğrultusunda yapılan çalışmalarda şüphelinin yakın tarihte İstanbul'dan Kars'a geldiği öğrenildi. Daha önce İstanbul'da ikamet eden şahıs orada da hırsızlık suçundan çok sayıda suç kayıtları bulunduğu tespit edildi. Olayla ilgili yapılan ayrıntılı araştırmalarda şüphelinin söz konusu ikametten çalmış olduğu televizyonu bir başka şahsın aracı ile onun evine götürdüğü burada 3 gün muhafaza ettiği sonrasında kiralamış olduğu bir kamyonetle televizyonu yeni sanayi sitesine götürdüğü ve burada hurdacılık yapan şüpheli bir şahsa 160 TL ye sattığı tespiti yapıldı. Kimlik tespitleri yapılan 3 şüpheli şahıs geçtiğimiz gün Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince yapılan operasyon neticesinde ikametten çalınan televizyon ile birlikte yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Şüphelilerden ele geçirilen televizyon müştekiye teslim edilirken şüpheli 2 şahıs hakkında Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi suçundan işlem yapılarak Asayiş Şube Müdürlüğünden serbest bırakıldı. Hırsızlık olayının şüphelisi olan şahıs ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili olarak Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Halkımızın güven ve huzur ortamını yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler