Offroadcılar Sarıkamış Şehitliğini ziyaret etti

Offroadcılar Sarıkamış Şehitliğini ziyaret etti

Türkiye'de gece kar üzerinde ilk kez yapılacak offroad yarışları, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirecek. İran'dan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 14 kulüpten 150 sporcu, 70 araçla birlikte Sarıkamış Allah-u Ekber Şehitliğini ziyaret etti.

Offroadcılar Sarıkamış Şehitliğini ziyaret etti

Türkiye’de gece kar üzerinde ilk kez yapılacak offroad yarışları, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirecek. İran’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 14 kulüpten 150 sporcu, 70 araçla birlikte Sarıkamış Allah-u Ekber Şehitliğini ziyaret etti.

Eksi 36 Offroad Kulübü öncülüğünde bugün başlayacak 3. Sarıkamış Offroad Oyunları kapsamında ilçeye gelen offroad kulüplerinin temsilcileri, ilçe girişindeki şehitlik anıtını ziyaret etti. Burada şehitlerin huzurunda bir süre dua eden yarışmacılar, dua edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eksi 36 Offroad Kulübü yetkilisi Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, yarışmaların bugün başlayacağını belirterek, katılımcı ekiplerle şehitliği ziyaret ettiklerini söyledi. Startın saat: 17.00’de verileceğini ifade eden Uzlu, keyifli bir yarış olacağını belirterek, “İlklerin yaşanacağı bir gece yarışı olacak. Kazasız, belasız ve bol keyifli bir yarış olmasını diliyorum" dedi.

Yarışmaya İran’dan da 3 aracın katıldığını dile getiren Uzlu, "Türkiye genelinden de 14 kulüp var. İstanbul, Kahramanmaraş, Erzurum, Iğdır ve Karadeniz hattındaki illerden kulüpler var. 150 katılımcımız var. Keyifli bir organizasyon olacak. Kentimiz ve ilçemiz için iyi bir tanıtım olacak. Türkiye’de daha önce gece yarışı İstanbul Offroad Kulubü tarafından yapıldı ama arkası gelmedi. Uzun yıllar sonra Türkiye’de yapılan ilk gece yarışı ama karda yapılan ilk gece yarışı. Biz Eksi 36 Kulübü olarak ilkleri gerçekleştirmeyi çalışıyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler