Öğrenciler Deprem Konusunda Bilgilendiriliyor

Öğrenciler Deprem Konusunda Bilgilendiriliyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın başlatmış olduğu “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında “Afete Hazır Okul” 2015 yılı eğitimlerine 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Kars İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'nce, okullarda afet bilincini

Öğrenciler Deprem Konusunda Bilgilendiriliyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın başlatmış olduğu “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında “Afete Hazır Okul” 2015 yılı eğitimlerine 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Kars İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’nce, okullarda afet bilincini artırma ve farkındalık eğitimlerine başlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan öğrencilere verdiği konferansta doğal afetlerde neler yaoılması gerektiğini slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

AFAD Müdürü Oktay Ayğan, Türkiye’nin en büyük afetlerinden olan deprem konusunda, öncesi, esnası ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği ve ne gibi tedbirler alınmasının gerektiği konusunda deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Ayğan, doğal afetlere karşı alınacak tedbirler, olası afetlerden sonra hayatı devam ettirme, evleri, okulları ve binaları terk ederken dikkat edilmesi gereken hususlar ile Türkiye’nin depremselliği hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan AFAD Müdürü Oktay Ayğan, eğitimler kentteki tüm okullarda planlı bir şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

ogrenciler-deprem-konusunda-bilgilendiriliyor-(1).jpg

ogrenciler-deprem-konusunda-bilgilendiriliyor-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler