Öğrencilerden Engellilere Tekerlekli Sandalye

Öğrencilerden Engellilere Tekerlekli Sandalye

Iğdır’da Bahçeşehir Koleji öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla aldıkları 7 adet tekerlekli sandalyeyi engellilere dağıttı.

Serdar ÜNSAL / IĞDIR

Bahçeşehir Koleji'nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ile engelliler arasında hoş sohbetler yaşandı. Bir öğrencinin tekerlekli sandalye ile geçirdiği bir gününün anlatan videosu izlendi. Daha sonra da engelliler türkü söyledi.

Etkinliğe katılan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman:"Sizler örnek bir davranış göstererek biriktirdiğiniz harçlıklarınızla aldığınız 7 tekerlekli sandalye ile 7 engellinin hayata katılmasını sağladınız. Bu çalışmanız güzel bir sonuca ulaşmıştır. Engellilerin nasıl bir durumda olduğunu anlamak için kendimizi onların yerine koymamız gerekir. Onların tekerlekli sandalyede 24 saat içinde nelerle karşılaştığını bilmek lazım. Kendimizi onların yerine koymamız lazım. Engellilerin yaşadıklarını düşünelim onlara yardımcı olalım. Öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da bu çalışmayı yapan öğrencileri kutlayarak engellilerimize sahip çıkılması gerektiğini ve her bireyin bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Okul Kurucusu Abdullah Börekci de amaçlarının öğrencileri, engelliler konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Engelliler derneği başkanı  Murat Tan da öğrencilere ve okul idaresine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

ogrencilerden-engellilere-tekerlekli-sandalye-(1).jpgogrencilerden-engellilere-tekerlekli-sandalye-(2).jpgogrencilerden-engellilere-tekerlekli-sandalye-(3).jpgogrencilerden-engellilere-tekerlekli-sandalye-(4).jpgogrencilerden-engellilere-tekerlekli-sandalye-(5).jpgogrencilerden-engellilere-tekerlekli-sandalye-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber