Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlar:

Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlar:

Özdemir’in Öğretmenler Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanan bu günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ancak; bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır.

Aydınlığın simgesi, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer önder olan öğretmenler, bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel, çok yüce bir meslek sahipleridir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz;

Kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıyorsunuz ve yarınımız sizlere emanettir. Toplumu inşa eden mimar, mühendis ve işçilersiniz. Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum.

Karaçanta’nın öğretmenler günü mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl kutlanan Öğretmenler Günü nedeniyle Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Karaçanta, özveri ve fedakârlık isteyen öğretmenliğin, kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.

Karaçanta mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenler, geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili, zeki ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle öğretmenlere olan güvenini dile getirmiş, öğretmenleri onurlandırmıştır. En zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerin, öğretmenler günü kutlu olsun. Bu vesile ile aramızdan ayrılan öğretmenleri rahmetle anıyor, kıymetli öğretmenleri yürekten kutluyorum” dedi.

Çakmak’ın Öğretmenler Günü Mesajı

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Çakmak’ın mesajı şöyle:

“Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek icra eden bütün öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, geleceğimizin teminatları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimi için, sevgi ve fedakarlıkla yürüttükleri eğitim görevlerinde, kendilerine başarılar dilerim.”

Özcan’ın Öğretmenler Günü mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı:

İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyerek bir ömür boyu süren meslek anlayışıyla yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı yetiştiren, onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veren öğretmenlerimize bir eğitimci ve eğitim kurumunun temsilcisi olarak şükranlarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Emek, özveri, sabır ve hoşgörü gibi fedakârlıkların en büyüğünü göstererek eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenler bir milletin aydınlanması ve gelişmesindeki en önemli temel taşlardan biridir. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlarım. 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize, öğretim elemanlarımıza ve öğretmen adayı öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.

Yurdakoş’un Öğretmeler Günü Kutlama Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eğitime gönül veren ve öğrencilere hayatını adayan öğretmenleri kutlayan bir mesaj yayınladı.

Başkan Yurdakoş mesajında, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olan öğretmenliğin, ülkemizin refah, huzur ve barış dolu günler yaşaması için büyün çaba ve özveri içerinden görevlerini yapmakta olduklarını söyledi.

Öğretmenlerin sadece öğrencileri değil tüm bir toplumu, şekillendiren toplumun mimarları olduğunu ve Cumhuriyetimizi kuran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de başöğretmen olduğuna dikkat çeken Yurdakoş mesajında:

“Değerli öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bu günde çocuklarımıza doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan gerçekleri öğretmektedirler. Öğretmenler milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştirmektedirler. Şüphesiz yeni şeyler üretebilmek ve hayata dair yeni değerler ortaya katabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Öğretme evrensel ve kutsal bir meslektir. İnsan doğumundan ölümüne kadar sürekli öğrenme çabası içerisindedir ve öğrenmeye yaşadığı sürece ihtiyaç duyar.  Öğretmenlerimiz aracılığıyla edindiğimiz bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bugünlerde bilgi toplumu olmanın en temel şartı eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Gelişen dünya ve onun koşulları ile aynı zaman diliminde omuz omuza, ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet, bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumumuzun geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir. Bu anlamda Üniversiteler bilim üreten merkezler olma özelliği yanında, toplumun yetişmiş insan gücü ihtiyacını da karşılayan yegane kuruluş olma sorumluluğunu taşımaktadır. Bu önemli gün vesilesiyle öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet dilerim. Kars genelinde ve ülkemizin dört bucağında görev yapan bütün öğretmenlerimize sağlıklı ömürler dilerim.” Dedi.

AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya’nın Öğretmenler Günü mesajı

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Bundan dolayı Gazi Mustafa Kemal, “öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, İnsanı Yücelt ki devlet yücelsin felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak kişiliğimizin belirlenmesinde, yetişmemizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında eğitim camiasının önemi büyüktür. Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. Öğretmen eğiticidir, idarecidir. İnsanlar eğitimle ölçülür.

Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar. Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Resmen ve sembolik de olsa bir öğretmenler gününün var olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en güzel yeri ayırmamıza engel değildir.

Bizler dün olduğu gibi bugün de ülkemizi bilgi toplumuna ve Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine ulaştırmak için büyük bir sorumluluk ve bilinçle çalışan öğretmenlerimize güveniyoruz. Cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirme sorumluluğunu yüklediğiniz öğretmenlerimizin 24 Kasım “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde başarılarının devamını diliyorum.

Erdem’in Öğretmenler Günü Mesajı

Milletlerin kaderini belirleyen; medeniyetlerin var olması, yükselmesi ve düşüşünü tayin eden unsurlardan biri ve belki de en önemlisi eğitimdir. Adına bilgi çağı dediğimiz günümüzde eğitim,  bir gelecek,  bir vizyon ve bir beka meselesidir. Modern, demokratik, güçlü ve müreffeh bir ülke olabilmek için  eğitim alanındaki ilerlemeyi sürekli kılmalıyız. Toplumun her alanında köklü değişiklikler gerçekleştirmenin ve verimliliği artırmanın ön şartı, eğitime gereken önemin verilmesidir. Geleneksel kültürümüzün zenginliği ve değerinin bilincinde, evrensel bilgilerle beslenen, insana değer veren, özgüveni gelişmiş bireylerden oluşan toplumlar geleceğe yön verebilir. Çağın gereklerini iyi ve doğru okuyan; bilgi ve donanımla yetişmiş nesiller ülkemizi yarınlara taşıyacaktır. İşte bu nesillerin fedakar ve kahraman neferleri öğretmenlerimizdir. Her iklimde, her coğrafyada aydın bireyleri topluma kazandıran saygıdeğer öğretmenlerimiz milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. Aynı zamanda iyi yetişmiş bir öğretmen, tüm imkansızlılara rağmen sınıfı, okulu ve hatta bölgesini değiştirebilecek bilim ve irfan ordusunun kahraman bir kumandanıdır.

Milletimiz; bilgi ve  birikimini kendisiyle paylaşan, hiçbir özveriden kaçınmayan fedakar öğretmenlerimize her zaman gönül borcu duymakta ve önlerinde saygı ile eğilmektedir. 24 Kasım 1928’de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  başöğretmenlik sıfatını aldığı bu günün aynı zamanda öğretmenlerimize ithaf edilmesi milletimizin öğretmenlerimize  gösterdiği itibarın açık bir simgesidir. Kültür ve medeniyetimizde öğretmenler anne-baba  kadar değerli, onlar gibi aziz ve muteber sayılmaktadır. ‘‘Ülkemizi  gerçek hedefe, mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanımızı kurtaracak asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan, bilim ve kültür ordusudur.’’ diyen Atatürk, müreffeh yarınların sorumluluğunu adeta fedakar öğretmenlere yüklemiştir. Çağdaş uygarlık hedefi ile fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimsemiş olan öğretmenlerimiz; ilkeleri, düşünceleri ve yaşama bakışlarıyla insanları doğrudan etkileyerek toplumun biçimlenmesinde birer meşale olmuşlardır.

Onurlu meslekleriyle ülkenin geleceğinde önemli sorumluluklar taşıyan, saygın kişilikleriyle gönüllerimizde yaşattığımız öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başöğretmen Atatürk ve aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum.

EĞİTİM CAMİAMIZIN BU ANLAMLI GÜNÜ KUTLU OLSUN

Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı:

Bizler büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Peygamber efendimiz Hz.Muhammed’e (S.A.V) ilk nazil olan ayeti kerime "Oku" diye başlamaktadır. Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretene 40 yıl köle olurum" sözü, bununla birlikte ecdadımızın alimlere ve ilim sahiplerine gösterdikleri hürmet her türlü takdirin üstündedir.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerimizin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Ülkemiz kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur.

Öğretmenlerimiz, sadece öğrencilerimize değil, tüm insanlara, tüm insanlığa sevgi dağıtan, doğruya yönelten, toplumun bilgili kişiler olması için çaba gösteren, insan haklarına saygılı, insanları ve doğayı seven bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen ulvi bir mesleğin mensuplarıdırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde başarılarının devamını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler