Okul Servis Araçları Denetlendi

Okul Servis Araçları Denetlendi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul servis araçları denetlendi.

Köylerden öğrenci taşıyan okul servisleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz ile Şube Müdürü Atakan Karabağ tarafından ilçe girişinde “Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitim Yönetmeliği” ve “Okul Servis Araçları Yönetmeliğine” uyup uymadığı kontrol edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte öğrencilerin köylerinden sağlıklı bir şekilde getirilip, götürülmesi, servislerin öğrenci taşımaya uygun olup olmadığı için kontrol ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Yılmaz, ”Yeni eğitim öğretim yılı için ihale kazanan servis araç sürücülerinin kış şartlarında çok dikkatli ve duyarlı davranması konusunda uyarılarda bulunduk. Gerçekleştirilen denetimlerde servis araçlarında emniyet kemeri, kış lastiği takıp takmadığı, okul servisi yazıları gibi materyaller kontrol edildi. Öğrencilerin emanet edildiği okul taşıtlarının kaza yapmamaları ve kurallara uymaları konusunda denetimler, eğitim öğretim dönemi boyunca artarak devam edecek. Kurallara uymayanların servisi iptal edilecek ”diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler