OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK ?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK ?

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci yarı yılı için açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemde de öncelikli hedefin sağlıklı eğitim ve başarı olduğuna dikkat çeken İl Mili Eğitim Müdürü Altun, 15 günlük tatil sonrasında kısa bir süre adaptasyon sorununun yaşanabileceğine fakat bu sorunun hemen çözülebileceğini kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Altun, “Bütün ülkemize genelde ve özelde ikinci yarıyıl dönemi hayırlı olsun inşallah ikinci yarı yıl eğitim öğretim yılımızda birinci dönem gibi kazasız belasız sıkıntısız bir şekilde geçer bu bağlamda pazartesi günü 15 günlük bir tatil yapan öğretmen ve öğrencilerimiz yeni bir mesaiye başlamış olacaklar belki pazartesi 15 günlük bir tatilin rehaveti olması nedeniyle hafif sıkıntılar olacaktır ama en kısa sürede adaptasyonu sağlayacaklar okula bu şekilde ikinci dönemin güzel bir şekilde geçmesini diliyorum.” dedi.

İl geneli okullarda personel ve öğretmen sıkıntısının yaşanmadığını belirten Gökhan Altun, öğrenci sayısı az olan okullarda birleştirilmiş sınıf uygulamasının olduğunu söyledi. Altun, “Okullarımızın hepsinde personellerimiz var ama birleştirilmiş küçük okullarımızda öğretmen sayımız sınırlı seviyede. Diğer okullarımızda ise olması gerektiği gibi, yöneticilerimiz memurlarımız, işçilerimiz ve İşkur personeli görevleri başında olacaklar.” şeklinde konuştu.

“İl genelinde 4600 civarı öğretmenimiz 1200 civarı işkur personeli 2000 de İşkur personeli ile birlikte yardımcı hizmetlimiz var. Toplamda 7000 bin civarında personelimiz 68 bin öğrencimizle eğitim öğretimin ikinci yarıyılı başlayacak” diyen Altun; “Bununla birlikte yarı yıl tatilinde özür gurubundan atanan ve giden öğretmenlerimiz oldu. İlimizden giden olduğu gibi gelende oldu. Gidenler görevlerinden ayrılarak gidip yeni görev yerlerinde başlayanlar oldu. Aynı şekilde diğer illerden de bize gelenlerin bir kısmı geldi ve göreve başladı. Gelmeyenler ise bir hafta içerisinde gelip göreve başlayacaklar. izne gidecek olanlar ise ilişkilerini kesip gidecekler, karşı taraftan gelecek olanlar ise izine ayrılıp ilişkilerini kesip gelecekler ve göreve başlayacaklar. İkinci yarı yılın bitimi ile birlikte başlayacak olan eğitim öğretimi ciddi manada aksatacak olan herhangi bir sıkıntımız yok ama ufak tefek eksikliklerimiz olacaktır ki onu da zamanla telafi edeceğiz. Örnek vermek gerekirse, bir öğretmenimiz askere gidiyor onun yeri boşalıyor bir hafta çerisinde onun yerini dolduruyoruz. Başka bir örnek vermek gerekirse, bir öğretmenimizin beklenmedik bir özrü çıkıyor haliyle o ayrılmak zorunda kalıyor ki bu sirkülasyon zaman zaman devam ediyor ama eğitim öğretimi aksatacak kadar ve sıkıntıya sokacak kadar herhangi bir eksiğimiz yoktur. Ben buradan pazartesi eğitim öğretime başlayacak olan öğretmen, öğrenci, idareci ve öğrenci velilerine başarılı bir dönem diliyor, hepsinin eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler