Okullara sertifikaları verildi

Okullara sertifikaları verildi

2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılında yapılan denetlemeler sonucunda ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ almaya hak kazanan okullara sertifikaları törenle verildi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahit Doğu, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytaç Erman Keskin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Yaşar Ayırkan ve iki kurumun personel ve idarecilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayrıca ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu’ okul programları kapsamında, okul idarecilerine İl Sağlık Müdürlüğü personellerinden diyetisyen Harun Güngör ve çevre teknisyeni Yılmaz Yıldırım tarafından bilgilendirme eğitimi verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayta geçirilen “Beslenme Dostu Okul Projesi ve Beyaz Bayrak uygulamasıyla, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amaçlanıyor.  Beslenme Dostu Okul Projesinde ise hareketli yaşam koşullarını teşvik edici uygulamalar gerçekleştirilerek, obezite ve sağlıklı beslenme konularına duyarlılık gösterilmesi, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda çalışmalar yapması hedefleniyor. Proje ile öğrencileri sağlıklı bir hayat için obeziteden uzak durmak için bilgilendirildiği gibi okullara daha sağlıklı ve daha temiz bir ortam sağlanıyor. Okullar da bu sertifikalarla prestij ve güven sağlıyor.

okullara-sertifikalari-verildi-(1).jpgokullara-sertifikalari-verildi-(2).jpgokullara-sertifikalari-verildi-(3).jpgokullara-sertifikalari-verildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler