Önce aileyi darp ettiler, sonra kızı kaçırdılar!

Önce aileyi darp ettiler, sonra kızı kaçırdılar!

Kars Ticaret Lisesi'nde yatılı olarak öğrenim gören E.Y. (16), hafta sonu tatilini geçirmek üzere ailesinin oturduğu Selim'in Kaynarlı Köyü'ne gitti.

Önce aileyi darp ettiler, sonra kızı kaçırdılar! 

Kars Ticaret Lisesi'nde yatılı olarak öğrenim gören E.Y. (16), hafta sonu tatilini geçirmek üzere ailesinin oturduğu Selim'in Kaynarlı Köyü'ne gitti. Kızın ailesine gelen ve 3 kişi oldukları ileri sürülen şahıslar, lise öğrencisinin dedesini ve ninesini darp edip el ve ayaklarını bağladıktan sonra E.Y.'yi kaçırdılar.

Kars'ta geçen pazar akşamı Selim'in Bozkuş Köyü'nden oldukları iddia edilen 3 kişi, E.Y.'nin ailesine ait evin kapısını çalararak bir yakınlarının hasta olduğunu söyledi ve evdekilerin kapıyı açmasını istedi. Ardından eve zorla giren şahıslar, E.Y.'nin 70 yaşlarındaki dede ve ninesini darp ettikten sonra ellerini bağladı. Yaşlı ninenin dişlerini de kıran şahıslar, daha sonra da 16 yaşındaki lise öğrencisi E.Y.'yi zorla kaçırarak kayıplara karıştı. Kaçırma olayının ardından E.Y.'nin ailesi durumu önce komşularına, sonra da jandarmaya bildirdi. Bunun üzerinde harekete geçen Selim Kaymakamı Erdinç Dolu koordinesindeki jandarma ekipleri, geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Pazar gününden beri öğrenciyi ve zanlıları arayan Jandarma, E.Y.'nin ailesinin verdiği isimler ve eşgaller üzerine kaçırma olayına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs, daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYMAKAM: "KAÇIRANLARI VE KIZIMIZI BULMAK ÜZEREYİZ"

Kaymakam Erdinç Dolu, savcılık ve jandarma ekipleri tarafından öğrenciyi kaçıran zanlıların isimlerinin belirlendiği ve yakalamalarının ise an meselesi olduğunu belirtti. Kaçırılan öğrencinin alile fertleri ve akrabaları ise olayın meydana gelmesinin hemen ardından jandarma ekiplerinin aralıksız olarak zanlıları yakalamak ve kızlarını bulmak için seferber olduklarını söyledi. Genç kızın yakınları, Kaymakam Dolu ve jandarma ekiplerine teşekkür ettiler. Tacettin DURMUŞ 

Önceki ve Sonraki Haberler