Önce Kalbi Durduruldu, Sonra Hayatı Kurtuldu!

Önce Kalbi Durduruldu, Sonra Hayatı Kurtuldu!

75 yaşındaki hastanın durdurulan kalbinden ceviz büyüklüğündeki tümör alındı

ŞERBET İPEK NİNE İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bir çok alanda ilk olan ameliyatların sayıları her geçen gün artıyor. Son olarak 75 yaşındaki bir kadına Kardiyak Miksoma (Kalp Tümörü) ameliyatı yapıldı. Ceviz büyüklüğündeki tümör kalbin durdurulması sonucu çıkarıldı ve hasta sağlığına kavuşturuldu.

Hastanede yapılan bu başarılı ameliyatlar hem başka illere sevkleri önlüyor hem de hastaları bir dizi masraf etmekten kurtarmış oluyor. Son yıllarda sağlık sektöründeki gelişmeler ve yapılan başarılı ameliyatlara Kars’ta da rastlanıyor. Daha önce de önemli ameliyatların başarılı bir şekilde yapıldığı Kafkas Üniversitesi Uygulama ve Hastanesi’nde şimdi de bu önemli ameliyatın yapılması Karslıları göğsünü kabarttı.

Kafkas Üniversitesi Kardiovasküller Cerrahisi Prof. Dr. Kanaat Özışık  “Hastamız iki gün önce göğüs ağrısıyla hastanemize gelmişti. Yapılan kontroller sonucunda açık kalp ameliyatına karar verildi. Ameliyatını ekip halinde gerçekleştirdi. Başarılı bir ameliyat oldu. Kars ve çevresi için ilk kez yapılan bir ameliyattı. Bu ameliyatla birlikte hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bu ameliyattan sonra hastamız bu hastalıkla ilgili her hangi bir sorun yaşamayacak.  Böylelikle yapmış olduğumuz bu tür başarılı ameliyatlar sayesinde Karslılar Artık büyük şehirlere gitmesine gerek kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Başarılı geçen ameliyattan son derece memnun kaldığını ifade eden Şerbet İpek (75) emeği geçenlere teşekkür ettiği gibi bu imkanların Kars’a kadar getirilmiş olmasının da sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

ŞERBET İPEK NİNE İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

50 yıl önce Muş’tan Kars ili Kağızman ilçesine bağlı Şehveli köyünde yaşayan İpek ailesine gelin olarak gelen 75 yaşındaki Şerbet İpek, başarılı geçen ameliyatından sonra çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Hastane çalışanları için onlar benim evlatlarım, kızlarım. Benimle çok ilgileniyorlar. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 4 çocuk annesi Şerbet İpek, şimdi doktorların kendisine sunduğu ikinci baharı yaşamanın tadını çıkarıyor.

KARDİYAK MİKSOMA (KALP TÜMÖRÜ)

Kardiyak miksomalar en sık rastlanan iyi huylu kardiyak tümörlerdir. Daha çok ileri yaşlarda ve kadınlarda sık görülür.Nefes darlığı,bayılma,çabuk yorulma ve çarpıntıya yol açabilirler. Erken ve kesin tanı için öncelikle bu tür kalp tümöründen şüphe edilmesi gerekir. Tanı hastaların tamamına yakınında ekokardiyografi ile konur. Kalp tümörünün büyüklüğü hastada var olan semptomlar ile doğrudan ilişkilidir Miksomaların yarıdan fazlası kalbin sol kulakçık denilen bölümünde yerleşir. Miksomanın tedavisi cerrahidir. Açık kalp ameliyatı ile bu tür kalp tümörünün cerrahi olarak çıkartılması uzun dönemde mükemmel sonuçlar verir.

once-kalbi-durduruldu,-sonra-hayati-kurtuldu!-(1).jpgonce-kalbi-durduruldu,-sonra-hayati-kurtuldu!-(2).jpgonce-kalbi-durduruldu,-sonra-hayati-kurtuldu!-(3).jpgonce-kalbi-durduruldu,-sonra-hayati-kurtuldu!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler