Öncü şahsiyetlerden Malcolm X

Öncü şahsiyetlerden Malcolm X

Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda, Genç Memursen Kars temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Kafkas Üniversitesi Temsilciliği tarafından “Öncü şahsiyetlerden Malcolm X” konulu konferans düzenlendi.

Öncü şahsiyetlerden Malcolm X

Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda, Genç Memursen Kars temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Kafkas Üniversitesi Temsilciliği tarafından “Öncü şahsiyetlerden Malcolm X” konulu konferans düzenlendi.

Program girişinde, programa katılan tüm konuklara, Malcolm X’e ait sözlerin ve 1 ile 200 arasında sayılarında yazılı olduğu kağıtlar dağıtıldı. Programa, Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Eğitim Bir-Sen Kafkas üniversitesi yönetimi ve üyeleri, Genç Memursen yönetimi ve üyeleri,Akademisyenler, Milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Genç Memursen üniversite komisyonu üyesi  Müslüm Coşar’ın yaptığı program, İstiklal Marşı ile başlayıp Evrensel hafizlar derneği başkanı ve Genç Memursen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yasir Çalık tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra Genç Memursen Kars il başkanı İsmail Bukan selamlama konuşması yaptı. Bukan; Genç Memursen’in ‘‘Hılful Fudul” erdemliler hareketini örnek alarak dünyanın neresinde olursa olsun, tüm mazlumların yanında olacağını söyledi. Ayrıca Genç Memursenin Türkiye’de 81 ilde örgütlenmesi olan tek gençlik hareketi olduğunu ve herkesi bu erdemli harekete beklediklerini belirtti.

Program Malcolm X’in biyografisini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

“İl Vaizi İsmail Şan” hocanın Malcolm X’in hayatından tabloları anlatması ile devam eden programda İsmail Şan, Malcolm X’in hayatının üç dönemden oluştuğunu, ilk kısmının ateist, ikinci kısmının ırkçı bir Müslüman ve son döneminde de Hac’dan döndükten sonra gerçek bir Müslüman olduğunu belirterek, islam da hiçbir ırkın ,hiçbir rengin üstün olmadığını, üstünlüğün ancak Takva da olduğunu belirtti. Malcolm X’in de hayatının son dönemlerini buna adadığını ve bu uğurda şehit olduğunu söyleyen ŞAN, hepimizin ortak noktası insan olmak ve biz bunu Hz. Peygamber(s.a.s)’den öğrendik, bu yüzden ırkçılık denen illetten hepimizin kurtulması gerektiğini ve İslamın gür sesinin tekrar bu semalarda dalgalanması için sarılmamız gereken şeyin Kur’an olduğunu soyledi.Malcolm X ; 1962-1965 yılları arasında Amerika’yı bayağı bi etkilemiş ve o dönem islami hareketin en önde gelen kişilerinden olmuştur. 1965 yılında bu uğurda da hayatını kaybetmiştir, diyerek sözlerini tamamlayan Şan’a, Eğitim Bir-Sen ve Genç Memursen adına Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan plaket verdi.

Programın sonunda girişte dağıtılan kartlardan yapılan çekilişte 20 kişiye hediye verildi ve bu anlar renkli görüntülere sahne oldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler