Organlarıyla Başkalarına Umut Olacak!

Organlarıyla Başkalarına Umut Olacak!

Geçtiğimiz Pazartesi Burdur'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Bediha Ceyhan’ın organları Antalya’daki hastalara nakledilmek üzere Burdur Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyatla alındı.

Almanya’da yaşayan ve Denizli ili Çivril doğumlu olan Bediha Ceyhan’ın kardeşleri, trafik kazası sonucu Bediha Ceyhan’ın isteği üzerine organlarını bağışladı. 7 kardeşten en küçüğü olan Bediha Ceyhan’ın organlarını almak üzere Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ekibi tarafından Burdur Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı.

KARDEŞLERİ ÖPEREK UĞURLADI

Kazadan sonra Almanya’dan Burdur’a gelen kardeşleri, Bediha Ceyhan’ı son kez yoğun bakımı çıkışında gördü. Kız kardeşlerini son kez gören 7 kardeş, Bediha Ceyhan’ı ameliyathaneye geçişi sırasında öperek uğurladı.

Ameliyat öncesi gazetecilere açıklama yapan Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Reha Sermed Aygören: “İlimizde bir trafik kazasında yaralanma sonucu, beyin kanaması neticesinde beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşında bayan hasta Bediha Ceyhan hanımın ailesi, hastamızın organlarının bağışlanması için müsaade ettiler. Ülkemizde bu konuda ciddi bir açık var. Organ bekleyen binlerce hasta bu tip bağışlar için şifa bekliyor. Öncelikle bağışta bulundukları için, bu hayrı sağladıkları için, hem ailesine sonra da prosedürü gerçekleştiren buraya gelip, bu işlemi gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi ekibine, koordinasyonu sağlayan Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörümüz Aysel Karaçam hanımefendiye, Başhekim Yardımcımız Mustafa Bey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Reha Sermed Aygören, kalp, karaciğer ve sağ böbreği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, sol böbreğin ise Antalya Medikal Park Hastanesi’nde bekleyen hastalara nakledileceğini sözlerine ekledi.

KALP VE KARACİĞER VE BÖBREKLERİ ANTALYA’DA UMUT OLACAK

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ekibi’nin gerçekleştirdiği ameliyat sonrası 46 yaşındaki Bediha Ceyhan’ın karaciğeri, kalbi, sağ böbreği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, sol böbreği ise Antalya Medikal Park hastanesinde bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler